Türkiye’de zenginler listesi değişti, zirveye yeni isim yerleşti: O isim servetini tam 2 katına çıkardı!

Türkiye’de zenginler listesi değişti, zirveye yeni isim yerleşti: O isim servetini tam 2 katına çıkardı!

Forbes 500 Türkiye’nin en zengin isimlerini sıraladı. Türkiye’nin en zenginleri listesi yeniden şekillenirken, geçen yıl zirvede yer alan İbrahim Erdemoğlu’nun yaşadığı düşüş dikkat çekti. Bu kapsamda ise zirveye yeni isim yerleşti. İşte, Forbes 500’e göre Türkiye’nin en zengin isimleri…

Her sene dünyanın en zengin isimlerini listeleyen Forbes 500, anlık olarak internet sitesinde paylaştığı tabloda 2024 yılının en zengin isimlerini paylaştı. Spacex, Twitter ve Tesla gibi şirketlerin kurucu ismi olan Elon Musk, 2024’te bir sıra geriye düşerek dünyanın en zengin ismi unvanını kaybederken, yerini LVMH’nin sahibi Bernard Arnault aldı.

İLK 500’DE TÜRK İSİM YOK

Geçen yıl açıklanan listenin tersine bu sene Türk milyarderler dünya listesinde ilk 500’e giremedi. Yaşanan düşüşün nedeni olarak ise kurdaki artış gösterildi. Türk milyarderlerin tamamına yakını temel olarak Türkiye bazlı üretimi esas alırken, yaşanan dolar kuru artışları listenin tepesinde yer alan Türk milyarderi ancak 606. sıraya yükseltebildi.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ O İSİM

Önceki yıllarda da zaman zaman Türkiye’nin en zengin ismi olarak zirvede yer alan Murat Ülker, 2024 yılında da zirveye yerleşti. 5.1 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin 606’ıncı ismi olan 64 yaşındaki Ülker, 2’inci sırada yer alan Şaban Cemil Kazancı’ya ise büyük fark attı.

turkiyenin-en-zengin-10-ismi.jpg

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN 10 İSMİ

Forbes 500’ün sıralamasına göre Türkiye’nin en zengin 10 ismi ise şöyle:

1. Murat Ülker (5.1 milyar dolar)

2. Şaban Cemil Kazancı (3.3 milyar dolar)

3. İpek Kıraç (3.3 milyar dolar)

4. Semahat Sevim Arsel (3.2 milyar dolar)

5. Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar)

6. Erman Ilıcak (2.7 milyar dolar)

7. İbrahim Erdemoğlu (2.7 milyar dolar)

8. Ferit Şahenk (2.5 milyar dolar)

9. Ali Erdemoğlu (2.3 milyar dolar)

10. Hamdi Ulukaya (2.3 milyar dolar)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN