Türkiye’deki en sessiz yer! Vatandaş markete gitmek yerine pazara koşuyor! Fısıltıyla konuşup, alacağını alıp çıkıyor

Türkiye’deki en sessiz yer! Vatandaş markete gitmek yerine pazara koşuyor! Fısıltıyla konuşup, alacağını alıp çıkıyor

Geçtiğimiz yıllarda alınan bir karar ile birlikte pazarlarda çığırtkanlık yapmak da yasaklandı. Ancak bu duruma tam anlamıyla uymayan pazar esnafı görülürken o şehirde pazarda tek bir çıt bile çıkmıyor. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en sessiz pazarı olarak biliniyor resmen herkes fısıltıyla konuşuyor. İşte Türkiye'deki en sessiz pazar…

Nevşehir'de yaklaşık 10 yıldır çığırtkanlık yapmanın yasak olduğu kapalı pazar yerinde hem esnaf hem de müşterinin yüzü gülüyor. Türkiye'deki en sessiz pazar olarak biliniyor her hafta pazar ve pazartesi günleri kuruluyor. Vatandaşlar huzur içerisinde alışveriş yaparken sakin ortamda herkesi memnun ediyor. Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, "Türkiye’nin en sessiz ve en modern pazar yeri olan Nevşehir kapalı pazar yerinde pazar esnafları sessiz sedasız müşterilerini bekliyorlar. Pazar yerinde bağıran esnaflar olmadığından dolayı esnaf da müşteri de memnun. Nevşehir kapalı pazar yerine gelen vatandaşlarımız gürültü kirliliğinden uzak her hafta keyifle alışveriş yapıyor" dedi.

TEK BİR ÇIT BİLE ÇIKMIYOR

10 yıl öncesinde uygulamaya aldıkları düzen hakkında açıklamalarda bulunan Selim Özmen, sessiz pazar ile birlikte market ve alışveriş merkezleri ile rekabet edilebilir bir durumla geldiklerini söyledi. Kapalı pazar yerinde yaklaşık olarak 300 tezgah bulunduğunu ifade eden Özmen, her pazarda yaklaşık 3 kişinin çalıştığı düşünüldüğünde pazarda bin çalışan bulunduğunu aktardı. Alışverişe gelen binlerce müşterinin bulunduğuna değinen Selim Özmen, “Geçmiş yıllarda böyle bir pazarda konuştuğumuzu duymak mümkün değildi. Şimdi herkes konuştuğunu rahatlıkla duyabiliyor” dedi.

nevsehir-pazari.jpg

Pazarda esnaflık yapan Cüneyt Yüksel ise, 12 yıldır bu işte olduğunu belirterek, alınan karar doğrultusunda bağırmanın yasak olduğunu söyledi. Bu yöntem ile birlikte daha nezih bir ortam oluştuğunu ifade eden Yüksel, daha iyi satış yapabildiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN