Türkiye'den kat kat ucuz! Sadece Ruslar değil Türkler de oraya akın etti: Sudan ucuza tatil yapılıyor

Türkiye'den kat kat ucuz! Sadece Ruslar değil Türkler de oraya akın etti: Sudan ucuza tatil yapılıyor

Türkiye’de hayat pahalılığının artması Türklerin yönünü daha uygun fiyatlı ülkelere çevirmesine neden oldu. Önceden Rusların gözbebeği olan o yer artık Türklerin de ilk seçeneği haline geldi. Öyle ki oraya gidince sudan ucuza tatil yapılıyor. İşte, Türkiye’den kat kat ucuz olan o yer…

Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden olan Bodrum ve Çeşme’de fiyatlar fahiş oranda artınca Türkler de tatil için kendilerine yeni bir rota belirledi. Kapıda vize uygulamasının da başlamasıyla beraber, Türklerin yeni tatil adresi artık Yunanistan oldu. Türkiye’de yüksek fiyatlar karşısında çaresiz kalan tatilciler, Yunan adalarında daha ekonomik tatil yapma fırsatı buluyor.

FİYATLARI GÖREN ŞAŞIRIYOR

Yunan adalarına tatile giden Türkler, fiyatlar karşısında da şaşırıyor. Türkiye’ye göre fiyatların daha uygun olduğunu söyleyen bir Türk tatilci, "Çok uygun, çok şaşırdık gerçekten. Türkiye ile kıyasladığımız zaman kendi ülkemizde Türk kahvesini daha pahalıya içiyoruz. Kos Adası'nda 2 Euro'ya Türk kahvesi içtik, Türkiye'de 120 TL civarında” diyerek fiyat farkını ortaya koydu.

turkler-yunanistana-akin-ediyor.jpg

Yunanistan’da restoranda çalışan bir kişi ise, Türk tatilcilerinin fiyatlardaki artıştan dolayı Yunan adalarını tercih ettiğini vurguladı: "Buraya geliyorlar çünkü fiyatlar ucuz, yemeklerimiz güzel. Türkiye'de fiyatlar pahalı olduğu için geliyorlar"

Yunanistan’da tatilcilerin en çok dikkatini çeken ise deniz ürünlerinin fiyatı oluyor. Aynı denizden çıkarılan deniz ürünleri Yunan adalarında Türkiye’ye kıyasla daha ekonomik: Kalamar, ahtapot ve salata yiyen 3 kişi Yunan adalarında 65 Euro hesap öderken, Türkiye’de kişi başı ücretlendirme 758 TL civarında oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN