Türkiye'nin Arizona’sı! Türkiye’nin göbeğinde eşi olmayan güzellik! Ankara, Sivas, Adana koşa koşa gidiyor

Türkiye'nin Arizona’sı! Türkiye’nin göbeğinde eşi olmayan güzellik! Ankara, Sivas, Adana koşa koşa gidiyor

Türkiye'nin doğal güzellikleri yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam ediyor. Türkiye'de başka eşi benzeri olmayan bu kanyon Arizona zannedilse de Türkiye'nin tam göbeğinde yatıyor. Ankara, Sivas, Kahramanmaraş, Adana bir hafta sonu soluğu burada alıyor. Arizona'ya gitmek için kilometrelerce yol kat etmeye gerek kalmadı. İşte Türkiye'nin Arizona’sı…

Türkiye Arizona'yı aratmayan görüntülere tanıklık ediyor. Görenlerin inanmakta zorlandığı bu güzellik tam da Türkiye'nin ortasında bulunuyor. Hem yazın hem de kışın görmek isteyeceğiniz bu güzellik Türkiye'nin şelaleler şehri Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinden geliyor. İşte Türkiye'nin Arizona’sı…

GÜZELLİĞİ HERKESİ BÜYÜLÜYOR

Türkiye'de başka bir eşi benzeri bulunmayan doğa harikası bu Kanyon ilk başta Arizona zannedilse de Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunuyor. Soğanlı köyüne bağlı Avla Kanyonu 9 Kilometre uzunluğunda ve 3 saatlik orta zorluk yürüyüş parkuruna sahiptir. Doğal ve tarihi güzelliği bir arada barındıran bu Kanyon yerli ve yabancı turistleri de cezbediyor.

soganli-vadisi.jpg

KANYONUN ÖZELLİKLERİ

20 metre derinliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda olan bu Kanyon Yeşilhisar'dan Soğanlı vadisine uzanan bir dere üzerinden geçiyor. Kanyon duvarları Kayalık ve yer yer dikey olmakla birlikte Kanyon içerisinde çeşitli bitki türleri ve yaban hayvanları bulunuyor.

AVLA KANYONUNA NASIL GİDİLİR?

Kayseri şehir merkezinden yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilhisar ilçesine ulaşarak Avla kanyonuna ulaşım sağlayabilirsiniz.

soganli-avla-kanyonu.jpg

Kendi Aracınızla: Kendi aracıyla Soğanlı vadisine ulaşmak isteyenler 25 kilometrelik bir asfalt yoldan ilerleyerek vadiye erişim sağlayabilir. Soğanlı Vadisi kanyonuna 1 kilometrelik yürüyüşle ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma ile: Yeşilhisar'dan Soğanlı Vadisi'ne minibüs seferleri ile erişim sağlayabilirsiniz. minibüs seferleri her saat başı düzenlenmek ile birlikte vadiye ulaşanlar kanyona 1 kilometrelik bir yürüyüş ile erişim sağlıyor.

KAYSERİ ŞEHİR MERKEZİNDEN AVLA KANYONU'NA ULAŞIM

Kendi Aracınızla: Kayseri şehir merkezinden Yeşilhisar'a 70 kilometrelik bir asfalt yol üzerinden erişim sağlamakla birlikte Soğanlı valisine 25 kilometrelik bir asfalt yoldan ulaşabilirsiniz. Soğanlı Vadisi'nde park ettiğiniz aracınızın ardından 1 kilometrelik bir yürüyüşle vadiye ulaşacaksınız.

Toplu Taşıma ile: Kayseri şehir merkezinden Yeşilhisar'a otobüs seferleri düzenlenmektedir. Her saat başı düzenlenen seferlerin yanı sıra Yeşilhisar'dan Soğanlı vadisine de minibüs seferi ile ulaşabilirsiniz. Her saat başı kalkan minibüsler ile birlikte yaklaşık Soğanlı Vadisi'nden 1 kilometrelik yürüyüşün ardından kanyona erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN