Türkiye’nin büyük şehrine büyük müjde! 1 değil tam 4 tane birden… 100 bin haneye elektrik sağlayacak

Türkiye’nin büyük şehrine büyük müjde! 1 değil tam 4 tane birden… 100 bin haneye elektrik sağlayacak

Türkiye'nin dört bir yanında sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Bursa artık yeşile doyacak. ‘Yeşil ve daha yaşanabilir’ sloganıyla çıkılan yolda tematik park müjdesi verildi. Bir zamanlar tesis olarak kullanılan o alan artık botanik park olacak. İşte Bursa'nın yeni yeşillikleri…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde yeni çalışmaların geleceğini duyurdu. Bursa'da yeşil ve daha yaşanılabilir bir hedef benimsediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş, şehre 3.5 milyon yeşil alan kazandırılacağının altını çizdi. Şehrin bütününe yayılacak tematik parklar, bölge parkları ve yeşil alan düzenlemeleri ile birlikte daha yeşil bir kent elde edilecek. İşte Bursa'nın yeni yeşillikleri…

4 TANE BİRDEN GELİYOR

Bursa'da yapılacak çalışmalara değinen Başkan Aktaş, parkın içerisinde önem verdiği 4 tane tematik park bulunduğunun altını çizdi. İlk parkın 180.000 metrekare alandan oluşan Demirtaş Yenilenebilir Enerji Parkı olduğunun altını çizen Aktaş, önceki yıllarda çöp depolama alanı olarak kullanılan alan üzerine güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte su verimliliği hakkında öğretici ve teşvik edici bir park konsepti yapılacağını duyurdu.

kumsuz-su-dunyasi.jpg

Yapılacak ikinci bir alan ise 440.000 metrekareden oluşan Kumsaz Su Dünyası Bölge Parkı oluyor. Bu parkın içerisinde su ve oyun gruplarının bir arada bulunduğu ve her yaş grubundan insanın katılabileceği su ile ilgili aktiviteler içeren eğlenceli bir tema parkı oluşturulduğu belirtildi.

urunlu-tarim-inovasyon-parki.jpg

Üçüncü olarak 500.000 metrekarelik alana kurulacak Bursa Ürünlü Tarım İnovasyon Parkı, tarım ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Hem çocuklara hem de gençlere hitap edecek bu Park şehir hayatı içerisindeki tüm vatandaşların toprakla buluşmasını sağlayacak.

hamitler-botanik-parki.jpg

4 olarak da Hamitler Botanik Parkı, şehre yeni bir soluk getirecek. Hamitler bölgesinde bulunan 90'lı yılların ortasından bu yana düzenli olarak katı atık depolama sahası olarak kullanılan bu bölge şehre kazandırılıyor.

ÇÖPLÜKTEN PARKA UZANAN YOLCULUK

Hamitler bölgesinin çevresinde 13 mahallede yaklaşık 400 bin nüfus yaşadığını belirten Başkan Aktaş, “Çöp depolaması tamamlanan 150 bin metrekarelik kısmında çalışmalarına başladığımız alanın tamamını bir botanik parkı olarak şehrimize kazandırıyoruz. Hamitler’de bulunan düzenli katı atık depolama tesisimizi botanik parka dönüştürürken, şehrin atıklarını bertaraf etmek üzere hazırladığımız projede gerçek bir dönüşümü daha hayata geçiriyoruz. Bu projenin engellenmesi adına birilerinin mahkeme kapılarında gezip bu işi 3 sene nasıl geciktirdiğini tüm kamuoyu da biliyor. Bursa olarak günde 3 bin 500 ton katı atık üretiyoruz. Son teknolojiler kullanılarak hazırlanan, modern şehirciliği ve çevre hassasiyetlerini en üst düzeyde içerisinde barındıran ‘Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisini’ şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

entegre-kati-atik-bertaraf-tesisini.jpg

100 BİN HANEYE ELEKTRİK

Bursa'da hayata geçirilecek projeler kapsamında atık çöp olarak bilinen hammaddelerin değerlendirileceğini işaret eden Aktaş, kapalı sistem ile birlikte koku başta olmak üzere çevreye herhangi bir olumsuzluk yansıtılmayacağının altını çizdi. Günde 2.500 ton atığın bertaraf edileceğini belirten Başkan Aktaş, şu sözleri dile getirdi:

“Yılda 100 bin hanenin enerji tüketimine denk gelen elektrik üreteceğiz. Tüm engellemelere rağmen Çevre Yolu’nu da bizatihi öncesinde yaparak mahalleleri şuanda sıkıntılı olduğu konudan da kurtarmış olacağız. Bu tesisin bir örneği ‘Doğu Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’ olarak İnegöl Yeniyörük’de faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca parklarımızı afet durumlarında kullanılmak üzere deprem parkı altyapısına kavuşturuyoruz. Şehrimizin dört bir yanında milyonlarca metrekare park projelerimizi hayata geçiriyoruz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN