Türkiye'nin dağlardan gelen lezzeti! Tek tek elleriyle topluyorlar: Tezgahta kilosu tam 60 TL

Türkiye'nin dağlardan gelen lezzeti! Tek tek elleriyle topluyorlar: Tezgahta kilosu tam 60 TL

Aydın'ın Efeler ilçesinde yetişen bu meyve, Türkiye'de nadir bulunan türler arasında yer alıyor. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında taze bulunan meyvenin sağlık üzerindeki faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte, Türkiye'nin dağlardan gelen o meyvesi...

Aydın Efeler'de yetişen kızılcık meyvesi, bölge halkı kadar gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği meyveler arasında yer alıyor. Bölgede her hafta kurulan halk pazarında tezgahtaki yerini alan meyve, doğanın sunduğu doğal şifa kaynaklarının başında geliyor.

TEK TEK ELLERİYLE TOPLUYORLAR

Efeler halkı tarafından ormandaki ağaçlardan tek tek toplanan kızılcık genelde taze tüketilirken, bazı yörelerde kurusu da büyük ilgi görüyor.

Pazardaki tek bir tezgahta satışı yapılan meyvenin kilosu ise tam 60 TL. Ancak bu fiyata rağmen kızılcık meyvesine gösterilen ilgi katlanarak artıyor.

ct-h-6-ic.jpg

TAM BİR SAĞLIK DOSTU

İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde antioksidan deposu olan kızılcık, çay olarak tüketildiğin ishale çözüm oluyor. Ayrıca karadut gibi ağızdaki yaraları iyileştiren bu meyve; şeker hastalığı, gaz sorunu ve iltihaplı yaralara da birebir geliyor.

Meyve olarak tüketilen kızılcık aynı zamanda reçel, marmelat ve hoşaf olarak da tüketilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN