Türkiye’nin en tatlı suyu o ilden çıktı! Bardak bardak içen doymuyor, sırf suyu için gelen var: “Bundan başka su içemiyorum”

Türkiye’nin en tatlı suyu o ilden çıktı! Bardak bardak içen doymuyor, sırf suyu için gelen var: “Bundan başka su içemiyorum”

Türkiye’nin en tatlı suyu o ilden çıktı! Öyle ki sırf o suyu içmek için bölge akın edenler bile var. İşte, herkesin kana kana içtiği o su…

Şehirlerin en önemli faktörlerinden biri şüphe yok ki su kaynaklarıdır. Bu kapsamda Türkiye’nin en tatlı suyunun nerde olduğu da belli oldu. Balıkesir’in Bigadiç ilçesinden çıkan o su, gerek bölge halkı gerek diğer illerdeki vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

150 ÇEŞMEDEN AKAN TATLI SU

Hem Balıkesir halkı hem de diğer illerden duyan vatandaşlar Bigadiç’teki 150 çeşmeden akan suyun tadına bakmak için bölgeye akın ediyor. Balıkesir’den su almak için Bigadiç’e gelen 54 yaşındaki SKK emeklisi Hasan Çakar, Çavuş Mahallesi Koşu Yolu’nda bulunan çeşmeden kaplarını doldururken "Akkaya suyunun tiryakisiyim. Akkaya suyunu hem kendim içiyorum hem de komşularıma bu sudan veriyorum. Çok tatlı bir su. Bundan başka su içemiyorum” ifadelerini kullandı.

turkiyenin-en-tatli-suyu-1.jpg

2006’da Akkaya suyunun Türkiye’deki en tatlı su olduğunu belirten Belediye Başkanı Davut Uzuner, "Akkaya suyu bundan 9 yıl önce 25 kilometre uzaklıktaki Ulus Dağı'ndan getirildi. Belediyenin önderlik yaptığı bu su için çok sayıda hayırsever katkıda bulundu. Akkaya suyu şu anda yüz 50'den fazla çeşmeden akıyor. İlçenin her cadde ve sokağına çeşme yaptırdık. Hayırseverler çeşme yapımına da katkıda bulundu. Saniyede 11 litre akan suyumuz çok sevildi. Balıkesir il merkezinden gelen çok sayıda insan suyumuzdan alıyor. Suyumuzdan herkesin yararlanmasını istiyoruz. Kimseden herhangi bir ücret talep etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN