Türkiye'nin en zengini bakın çıktı! Bakın servetini nereden kazanmış: Duyanlar kulaklarına inanamadı

Türkiye'nin en zengini bakın çıktı! Bakın servetini nereden kazanmış: Duyanlar kulaklarına inanamadı

Forbes'un 2023 güncel Milyarderler Listesi'ni yayınladı. Yayınlanan güncel listeye göre Türkiye'nin en zengin insanı belli oldu. Herkes Murat Ülker'i beklerken zirve el değiştirdi. Artık Türkiye'nin en zengini o! Servetini duyanlar kulaklarına inanamadı. Bakın servetini nereden ve nasıl kazanmış? İşte detaylar...

Forbes'un bu yıl 37'nci kez yayımladığı Milyarder Listesi açıklandı. Listede yer alanların sayısı bu 2 bin 640'a kadar gerilerken, milyarderlerin toplam serveti de 500 milyar dolar düşüşle 12,2 trilyon dolara kadar düştü. Türkiye'nin en zengini de belli oldu. Zirve artık el değiştirdi. Uzun zamandır Türkiye'nin en zengin insanı olan Murat Ülker, zirveyi o isme kaptırdı. Servetini duyanların ağzı açık kalıyor. Bakın Türkiye'nin en zengin ismi kimmiş?

Forbes'un 2023 güncel Milyarderler Listesi açıklandı. Listeye göre, dünya çapındaki milyarder sayısı bir önceki yıla göre 28 azalarak 2 bin 640'a kadar geriledi. Aynı zamanda milyarderlerin serveti de 500 milyar dolar azalarak 12,2 trilyon dolara indi.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI ARTIK O

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, geçen yıl Twitter'ı yüksek fiyata satın almasıyla sahip olduğu Tesla şirketinin hisselerinin düşmesiyle 1'inci sıradan 2'nci sıraya kadar geriledi. Musk'un serveti geçen yıla göre 39 milyar dolar azalışla yaklaşık 180 milyar dolar olarak hesaplandı.

gffgggffg.jpg

Lüks eşya devi LVMH'nin başkanı Bernard Arnault ise 211 milyar dolarlık servetiyle listenin ilk sırasına yerleşti. Böylelikle ilk kez bir Fransa vatandaşı listenin zirvesinde yer aldı.

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKELERİ HANGİLERİ?

ABD, toplam serveti 4,5 trilyon dolar olan 735 liste üyesiyle en fazla milyardere sahip ülke olmaya devam etti. Çin 2 trilyon dolarlık varlığı bulunan 562 milyarderle (Hong Kong ve Makao dahil) ikinci sırada yer alırken, Çin'i 675 milyar dolarlık servete sahip 169 milyarderle Hindistan izledi.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ İSMİ KİM?

Milyarder Listesi'nde bu yıl Türkiye'den toplam 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. Pladis Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker 5 milyar dolarlık servetle ikinci sırada yer alırken, Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarla en zengin üçüncü isim oldu.

hghhghggh.jpg

SERVETİNİ DUYANLAR KULAKLARINA İNANAMADI

Erdemoğlu kardeşler holdinglerinin yüzde 75 payı olan SASA Polyester'in değerinin geçen yıl yüzde 316 yükselmesiyle zirveye yerleştiler. SASA'nın piyasa değeri bugün itibarıyla 237.44 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Forbes hesaplamasına göre İbrahim Erdemoğlu'nun serveti son 1 yılda 3,5 milyar dolar, Ali Erdemoğlu'nun serveti ise 3,2 milyar dolar çıktı.

jhjhjhjh-4.jpg

Dünyanın etkili ekonomi yayınlarından Forbes'a göre, Borsa İstanbul’da 2022’de yüzde 316 değer kazanan SASA Polyester hisseleri bağlı olduğu holdingin sahiplerinden İbrahim Erdemoğlu’nu zirveye taşıdığı öngörüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN