Türkiye’nin eşsiz hazinesi! Herkes kafile kafile gidiyor! Gören ağzı açık kalıyor, kimse dönmek istemiyor

Türkiye’nin eşsiz hazinesi! Herkes kafile kafile gidiyor! Gören ağzı açık kalıyor, kimse dönmek istemiyor

Türkiye'nin eşsiz güzellikleri yerli yabancı birçok turistin dikkatinde yer alıyor. Türkiye'de herkesin görmesi gereken 10 eşsiz şehir tek tek sıralandı. Yurt dışından gelenler ilk olarak oralara ayak basıyor Türkler ise gitmek için can atıyor. İşte Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 10 şehir…

Türkiye'de her köşede farklı bir güzellik ve kültürel miras yer alırken bu şehirlere gitmeyenler şimdiden pişman oluyor. Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız mutlaka bu şehirleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Hem tarihi zenginliğin hem de doğal güzelliklerin tadı bu şehirlerde çıkacak. Her yıl binlerce turistin ayak bastığı Türkiye'de eşsiz 10 şehir tek tek bir açıklandı. İşte Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 10 şehir…

istanbul-1.jpg

1. İstanbul

Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul tarihi yapıları ve boğaz manzarasının yanı sıra zengin mutfağıyla da gelenleri kendine hayran bırakıyor. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı ve Sultanahmet Camii gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlarıyla İstanbul, mutlaka görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor.

kapadokya.jpg

2. Kapadokya

Türkiye'nin belki de en çok turist alan şehirleri arasında yer alan Kapadokya Doğa Tutkunları ve macera arayanların ilk uğrak noktası oluyor. Yeraltı şehirleri ve tarihi kiliselerinin yanı sıra balon turu ile birlikte Kapadokya'da unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

antalya-kalekoy.jpg

3. Antalya

Masmavi Turkuaz Denizi ve muhteşem plajları ile birlikte tarihi kalıntıları da ev sahipliği yapan Antalya Türkiye'nin en popüler turistik alanları arasında görülüyor. Düden Şelalesi, Antalya Müzesi ve Hadrian Kapısı gibi önemli noktalarıyla Antalya, deniz ve tarih tutkunlarının gözdesi.

bodrum.jpg

4. Bodrum

Ege'nin incisi Bodrum Berrak Denizi bembeyaz evleri ve eğlenceli gece hayatı ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi gibi önemli mekanlarıyla Bodrum, Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri.

trabzon.jpg

5. Trabzon

Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk uğradığı nokta tabii ki de Trabzon oluyor. Karadeniz'in en etkileyici şehirleri arasında yer alan Trabzon Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü ve Uzungöl ile en çok turist alan noktalardan biri haline dönüşüyor.

sanliurfa.jpg

6. Şanlıurfa

Hem tarihi hem de dini bir öneme sahip olan Şanlıurfa Türkiye'nin en eski şehirleri arasında yer alıyor. Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran Evleri ve Hz. İbrahim'in Doğduğu Mağara gibi önemli noktalarıyla Şanlıurfa, tarih tutkunlarının ilgisini çekiyor.

gaziantep-1.jpg

7. Gaziantep

Gastronomi denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri Tabii ki de Gaziantep oluyor, Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep Kalesi ve Zeugma Mozaik Müzesi gibi önemli mekanlarıyla Gaziantep, lezzet dolu bir seyahat vaat ediyor.

safranbolu.jpg

8. Safranbolu

Osmanlı dönemine tekrar tekrar yaşamak isteyenlerin adresi ise Safranbolu oluyor. UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan Safranbolu, Evleri, Kristal Teras ve Tarihi Çarşı gibi önemli noktalarıyla Safranbolu, tarih ve mimari tutkunlarının ilgisini çekiyor.

sirince.jpg

9. Şirince

Ege'nin en sevilen noktaları arasında yer alan Şirince, taş evleri, üzüm bağları ve organik ürünleri ile de merak uyandırıyor. Kadınlar pazarı en uğrak noktalardan biri olurken şarap imalathaneleri de sık sık ziyaret ediliyor.

mardin.jpg

10. Mardin

Tarihi bir gezi yapmak isteyenler mutlaka Mardin'e uğramalı. Tarihi doku ve etnik yapısı ile dikkat çeken Mardin, Midyat Evleri, Deyrulzafaran Manastırı ve Mardin Müzesi gibi önemli mekanlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir şehirdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN