Türkiye'nin İsviçre’si olarak biliyor, giden bağımlısı oluyor! Artık tüm tatillerinizi orada geçireceksiniz

Türkiye'nin İsviçre’si olarak biliyor, giden bağımlısı oluyor! Artık tüm tatillerinizi orada geçireceksiniz

Yaz kış fark etmeden her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan bu yer Türkiye’nin İsviçre’si olarak biliniyor, giden bağımlısı oluyor! Yıl boyunca yerli yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan bu yeri bir kere gördükten sonra tüm tatil planlarınıza orayı dahil etmeden duramayacaksınız…

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve yeşil ormanlarıyla dikkat çeken şehri Kastamonu, birçok farklı yapısıyla kendine hayran bırakıyor. Türkiye’nin İsviçre’si olarak tanımlanan Kastamonu, doğal parkları ve çeşitli farklı aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor…

KASTAMONU’DA TATİLE DOYUM OLMUYOR

Karadeniz’in nemli karstik orman ekosistemine sahip olan Küre Dağları Milli Parkı ulusal ve uluslararası bir öneme sahip. Küre Dağları Milli Parkı’nda Valla, Çatak, Aydos ve Ulukaya Kanyonları, Ulukaya Şelalesi, Ilıca Şelalesi, Arıt’ta Gürdek Kayasını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

kastamonu-2.jpg

Yamaç paraşütü, yaban hayatı gözlemi gibi çeşitli aktiviteleri de burada yapabilirsiniz. Küre Dağları Milli Parkı’nda köy evleri, geleneksel giysilerle beraber el sanatları ve yöresel yemekler herkesi mest ediyor. Ayrıca bölgede; Sümenler Köyü Sorkun Yaylası Şenliği, Uluslararası Drahna Yöresel Keşkek Festivali gibi festivaller de düzenlenerek eğlenceye farklı bir boyut kazandırılıyor.

Kastamonu ziyaretlerinizde konaklamak için de çeşitli alternatifler karşınıza çıkıyor. Çadırlı ya da günübirlik kamp deneyimi yapabileceğiniz gibi, moteller, pansiyonlar ve konukevlerini de tercih edebilirsiniz.

kastamonu-1.jpg

AKTİVİTEDE SINIR YOK

Kastamonu’nun incisi Ilgaz Dağı Milli Parkı, önemli kuş, memeli ve bitki alanlarına sahip. Burada kayak pistleri, Arpaseki Yaylası ve Uludağ Göknarı ormanları mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda kayak, doğa yürüyüşleri, botanik turları, foto safari, oryantiring, dağ tırmanışı gibi pek çok farklı aktivitede bulunabilirsiniz.

Kastamonu Tosya'da yer alan Dipsizgöl Tabiat Parkı doğa yürüyüşleri, paintball, yaban hayatı için ideal bir alan sağlıyor. Bölgede bulunan Bungalov evlerde konaklama fırsatını değerlendirebilirsiniz.

Kastamonu Abana’da bulunan Yeşilyuva Tabiat Parkı’nda ise deniz kenarında kamp yapmanın tadı bir başka. Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde rekreasyon amacıyla kullanılan Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı, kamp için ayrı bir alternatif oluyor. Kastamonu merkeze 12 kilometre mesafede yer alan tabiat parkı, Kastamonu'nun görülmeye değer yerlerinden biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN