Türkiye'nin kargo devlerinden biri iflas dalgasına yenildi! Tüm şubeleri tek tek kapanıyor

Türkiye'nin kargo devlerinden biri iflas dalgasına yenildi! Tüm şubeleri tek tek kapanıyor

İnternetten alışverişin çığ gibi büyümesiyle kargo firmaları da dikkat çekici şekilde arttı. Ancak ülke genelinde peş peşe verilen iflas haberlerine bir yenisi eklendi. Türkiye'nin kargo devlerinden biri iflas dalgasına yenildi! Tüm şubeleri tek tek kapanıyor...

İnternet alışverişinin artık hayatın normali haline gelmesiyle kargo firmaları da arttı. Ancak kargo devlerinden birinin iflası açıklandı. Şirket konkordato talebinde bulunsa da mahkeme iflasına karar verdi.

KARGO DEVİ İFLAS ETTİ

GKN Kargo, mali sıkıntılarla boğuşurken mahkeme tarafından iflas kararı aldı. Şirketin mali durumunun düzelme olasılığının olmadığına hükmeden mahkeme, şirketin iflasını açıkladı. Bu kararla birlikte, milyonlarca müşteriye hizmet veren kargo firmasının şubeleri tek tek kapatılacak.

İnternet alışverişinin artmasıyla birlikte kargo sektörü hızla büyüdü. Ancak GKN Kargo gibi bazı firmaların sponsorluk anlaşmaları ve yüksek borçları sebebiyle zorlu bir dönemden geçtiği görülüyor.

Eyvah..! Konkordato kabusu hortladı, sırada kargo devi var... - Paraanaliz

563 MİLYON LİRA BORÇ

Ocak ayının ilk haftalarında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran şirket, konkordato talep etti. Ancak futbol takımlarına yönelik sponsorluk hamleleriyle tanınan GKN Kargo'nun 563 milyon lira borcu bulunması ve toparlanmasının imkansız olmasına kanaat getiren mahkeme iflasına karar verdi. Şirket projesini sunarak yeniden toparlanacağını beyan etse de mahkeme tarafından atanan komiserle bu beklentinin mümkün olmadığına kanaat getirildi.

Şirketin 563 milyon liralık borcu bulunuyor. Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ile Mali Müşavir Canan Koçyiğit’ten oluşan komiser heyetinin imzasının bulunduğu 39 sayfalık raporda, “Şirketin geçici mühletten faydalandığı her gün alacaklıların durumu daha da kötüye gitmekte” ifadelerine yer verildi.

GKN Kargo on X: "Ege Bölge Müdürlüğü 2000 metrekare kapalı alan 1000 metrekare açık alanı ve 20 dağıtım/toplama aracı ile İzmirlilerin hizmetindedir. İzmir Bölgeye bağlı olarak Manisa, Aydın, Denizli, Muğla il ve

SADECE 2 ARACI KALMIŞ

Mahkeme kararına göre, şirketin iflasının ardından tasfiye süreci başlayacak. Ancak şirketin varlıklarının neredeyse tamamen boşaltıldığı ve sadece 2 araç dışında hiçbir varlık kalmadığı belirtildi.

GKN Kargo'nun borcunun önemli bir kısmı, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep Spor ve Şanlıurfa Spor gibi futbol kulüplerine olan alacaklardan oluşuyor.

Şirketin iflasıyla birlikte, alacaklıların durumu da belirsizliğini koruyor. Ancak mahkeme kararıyla birlikte, GKN Kargo'nun mali krizdeki durumu ve iflas süreci kamuoyunda yakından takip edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN