Türkiye'nin meşhur gölü pembeye büründü, o görüntüler şok etti! Turistler sırf o gölü görmek için Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin meşhur gölü pembeye büründü, o görüntüler şok etti! Turistler sırf o gölü görmek için Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin en meşhur gölü artık pembe göl olarak anılacak. Herkesin uğrak noktası haline dönüşüyor turistler sadece bunu görmek için Türkiye'ye geliyor. Yavaş yavaş renk değiştiren göl herkesi kendine hayran bırakıyor.

Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde yer alan Türkiye'nin meşhur gölü yavaş yavaş renk değiştirmeye başladı. İçerisinde barındırdığı algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge bürünen Tuz Gölü, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline dönüştü. Kimileri bu güzelliği doymak için orada bulunurken kimileri de tuzlu suyun şifasından yararlanmak için ziyaret ediyor.

TÜRKİYE'NİN PEMBE GÖLÜ OLDU

Hem yerli hem de yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiği bir mekan haline dönüşen Tuz Gölü, pembe rengi ile dikkat çekiyor. Meksika'dan ailesiyle birlikte Tuz Gölü'nü ziyarete gelen Mariela Simon, “Sanki dünyanın başka bir yerindeymişim gibi hissediyorum, insanlar, yemek ve çevre çok güzel. Burayı gerçekten çok beğendim. Normalde bu tarz bir yer görmek çok normal değil çünkü burası tuz kaplı. Bence insanlar buraya gelmeli ve ziyaret etmeli. Ayrıca burası ücretsiz, insanlara buraya gelmelerini ve ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

tuz-golu-1.jpg

TÜRKİYE'NİN DOĞAL GÜZELLİĞİ

Türkiye'nin dört bir yanından Tuz Gölü'nü ziyarete gelen aileler arasında Şanlıurfa'dan yolu düşen Mehmet Kaya, buranın dünyanın göz bebeği olduğunu belirterek herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki doğal güzellikler arasında yer alan Tuz Gölü’nü daha önce görmek için geldiklerini belirten Kaya, Bu kez ailesi ile birlikte gezmeye geldiklerini söyledi. Dünyanın her tarafından insanların buraya geldiğini belirten Kaya, doğal güzellikle iç içe olmak isteyen kişilerin burada olması gerektiğini vurguladı.

pembe-tuz-golu.jpg

Göldeki tuzun ayak sağlığı için son derece yararlı olduğunu belirten Hayrettin Altun, havaların ısınmasıyla birlikte tuzların sertleşeceğini ve ziyaretçiler için daha iyi bir zamanlama olacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN