Türkiye'nin Norveç ve Finlandiya’sı! İnci gibi manzarayı gören oraya akın edecek: Keşfederler buradan ayrılamıyor

Türkiye'nin Norveç ve Finlandiya’sı! İnci gibi manzarayı gören oraya akın edecek: Keşfederler buradan ayrılamıyor

Kışın gelmesiyle doğa en güzel manzaraları sunmaya başladı! Türkiye’de az bilinen ama manzarasıyla baş döndüren o yer, Türkiye'nin Norveç ve Finlandiya’sı! Sır gibi saklanıyor! İnci gibi manzarayı gören oraya akın edecek, keşfederler buradan ayrılamıyor...

Türkiye'nin dört mevsim güzelliklerini barındıran coğrafyası, Trakya'nın incisi Istranca Ormanları'nda kışın kendini göstermeye başladı. Karadeniz kıyılarına uzanan bu muazzam orman, beyaz örtüsü altında doğa severlere görsel bir şölen sunuyor.

Kırklareli'de Istranca Ormanları beyaza büründü - 6

Kuzeybatı Türkiye'de yer alan ve Karadeniz'e uzanan Istranca Ormanları, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı geniş bir ekosistem sunuyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, bu orman bembeyaz bir örtüyle kaplanarak doğanın masalsı güzelliklerini ortaya koyuyor.

Özellikle Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, Istranca Ormanları'nı adeta bir kartpostallık manzaraya dönüştürdü. Meşe ve çam ağaçları, kışın dinginliğini ve huzurunu yansıtarak doğa tutkunlarını büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

ISTRANCA ORMANLARI’NDA NE YAPILIR?

Kırklareli'de Istranca Ormanları beyaza büründü - 11

Istranca Ormanları, kışın kendine özgü bir güzellik sergilerken, bölgeye gelen ziyaretçilere birçok aktivite imkanı sunuyor. Doğa yürüyüşleri ve trekking rotaları, ormanın içinde eşsiz keşifler yapma fırsatı tanırken, fotoğraf tutkunları da her karenin bir başyapıt olduğu bu manzaralardan unutulmaz anılar biriktiriyor.

Kışın doğa ile iç içe geçmek isteyenler için Istranca Ormanları, belirlenmiş kamp alanları ve piknik noktalarıyla huzurlu anlar sunuyor. Temiz havanın tadını çıkarmak, yıldızlar altında kamp yapmak ve zengin bitki örtüsü ile tanınan bölgedeki bitkileri gözlemlemek mümkün.

ISTRANCA ORMANLARI’NA NASIL GİDİLİR?

Kırklareli'de Istranca Ormanları beyaza büründü - 5

Ulaşım konusunda ise özel araçla ulaşım ve toplu taşıma seçenekleri bulunuyor. Kırklareli il merkezinden hareketle Istranca Ormanları'na ulaşmak isteyenler, tabelaları takip ederek bu büyülü ormana kolayca ulaşabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN