Türkiye'nin tarım ambarında üretiliyor, 20 Hazirana kadar sürüyor! Kilosu 50 TL’ye satılıyor, 120 bin ton rekolte bekleniyor

Türkiye'nin tarım ambarında üretiliyor, 20 Hazirana kadar sürüyor! Kilosu 50 TL’ye satılıyor, 120 bin ton rekolte bekleniyor

Türkiye'de sofralık üretimin büyük bir bölümünü karşılıyor 20 Haziran dedim mi sezonu bitiyor. Kilosu 50 TL'ye satılıyor bu sezon 120.000 ton rekolte bekleniyor. En iyi ürünler ise Türkiye'nin tarım ambarından çıkıyor.

Türkiye'de sebze meyvede önde gelen şehirler arasında yer alan Mersin, sofralık kayısı üretiminin büyük bir bölümünü karşılıyor. Mut ilçesinde bu yıl 120.000 ton rekolte beklentisi olduğu belirtilirken ürünlerin fiyatı ise 50 TL'ye kadar yükseliyor.

COĞRAFİ TESCİLLİ HASAT BAŞLADI

Mersin Mut ilçesinde pek çok farklı ürüne yer verirken bunlardan biri de kayısı olarak biliniyor. Çok sayıda ürünün yetiştiği “ meyve deposu” olarak bilinen ilçede 77.800 alanda coğrafi işaret tescilli kayısı hasadı devam ediyor. Tadı, rengi ve aroması ile öne çıkan coğrafi işaret tescilli Mut kayısısı, hasadın ardından hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa gönderiliyor.

kayisi-hasadi-1.jpg

Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ile Suçatı Mahallesi'nde Abdullah Yılmaz'ın bahçesinde yapılan kayısı hasadına katıldı. Kaymakam Ayrancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada kayısı üretimi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

120.000 TON REKOLTE BEKLENİYOR

Mut ilçesinde üretilen ve doğallığı ile öne çıkan kayısıların ihracatta önde geldiğini belirten Ayrancı, "Daha bilinçli ve kaliteli üretim yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle ilçemizin elde etmiş olduğu tarımsal geliri, çiftçimizin gelirini ve imkanlarını artırmayı hedefliyoruz." sözlerini dile getirdi.

hasat-kayisi.jpg

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bayır, sezonda kayısının verimli olduğunu belirterek tahmini rekoltenin 120.000 ton olduğunu aktardı. Hasat sezonunun devam ettiğini söyleyen Bayır, üreticinin şu anda satıştan memnun olduğunu ifade ederek kilogramının 35 ile 50 TL arasında değiştiğini söyledi. Bayır, kayısı hasadının 20 Haziran'da sona erdiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN