Türkiye’nin vazgeçilmez lezzeti dünyayı kasıp kavurdu! O tatlıya uluslararası onay! Herkes yemek için sıraya girecek

Türkiye’nin vazgeçilmez lezzeti dünyayı kasıp kavurdu! O tatlıya uluslararası onay! Herkes yemek için sıraya girecek

Türkiye'nin farklı noktalarında farklı lezzetler sofraları süslemeye devam ediyor. İçlerinde öyle bir lezzet var ki yiyenlerin tadını damağında bırakıyor. Dünyanın en lezzetli tatlıları arasında yer alıyor namını tüm dünya duyuyor. Türkiye'nin o lezzeti uluslararası tescilinde sahibi oldu.

Gastronomi cenneti Türkiye birbirinden farklı lezzetleri sunmaya devam ediyor. Türkiye'nin farklı noktalarında farklı lezzetler yapılırken yalnızca yemekler değil tatlılar da adından söz ettiriyor. Uluslararası platformlar dünyanın en lezzetli yemeklerini seçerken Türkiye o tatlısıyla en iyi pirinçli tatlılar listesinde zirveye yerleşti.

TÜRKİYE'NİN EN LEZZETLİ PİRİNÇ TATLISI

Hemen hemen herkesin yakından tanıdığı ve üçer beşer tane yedeği bu tatlı uluslararası tescilin de sahibi oldu. Pirinç ile yapılan tatlılar denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabii ki de sütlaç oluyor.

Süt ve pirincin muhteşem uyumuna bir de şeker eşlik ettiğinde ortaya doyum olmaz bir lezzet çıkıyor. Bunu bir de fırına gönderdiğinizde lezzeti adeta ikiye katlanıyor. "Lezzet Atlası" adlı uluslararası platform pirinçten yapılan en iyi tatlıları seçti. Kendine has lezzeti ve özel yapımıyla adından söz ettiren fırın sütlaç yarışmada tescilli lezzetler arasında adını yazdırdı. Uluslararası platformda dünyanın en iyi pirinçten yapılan tatlısı fırın sütlaç oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN