Türkiye'ye Afrika üzerinden, salı gece giriş yapacak iki günü berbat edecek! Acil tedbir alın

Türkiye'ye Afrika üzerinden, salı gece giriş yapacak iki günü berbat edecek! Acil tedbir alın

Uzman isimden Afrika uyarısı geldi. Meteoroloji sektörünün güvenilir isimlerinden Murat Şahin salı gününü işaret etti. Türkiye'ye giriş yapacak ve iki günü berbat edecek. Afrika'dan gelen hava olayına karşı tedbirinizi alın. İşte o hava olayı...

Son yıllarda ülkemize sık sık ziyaret gerçekleştiren Afrika havası, salı günü itibariyle yeniden giriş yapacak. Meteoroloji uzmanları ve kaynaklarından uyarılar gelmeye başladı. Acilen tedbir alınması konusunda paylaşım geldi.

AFRİKA'DAN YOLA ÇIKTI

Türkiye'nin belalısı Afrika sıcaklıkları yeniden yönünü bize doğru çevirdi. Salı günü itibariyle ülkemize giriş yapacak sıcak hava dalgasına karşı emekli Meteoroloji Bölge Müdürü Yardımcısı Murat Şahin'den paylaşım geldi. Küresel ısınmanın aşırı yükseldiği dönemlerde ülkemizde yüksek sıcaklıklar ise yaz mevsimini erken getirdi. Afrika'dan yola çıkan sıcaklıklarla beraber hava sıcaklığının daha da artması bekleniyor.

1-012.jpg

SICAKLIK 38 DERECEYİ GÖRECEK

Murat Şahin'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre, beklenen meteoroloji olay 23 - 24 Nisan 2024 tarihlerinde etkisini gösterecek. İç ve Batı kesimlerinde etkili olacak Afrika sıcaklıklarının çok kuvvetli ve sıcak hava dalgası şeklinde olacağının altı çizildi.

Son dönemlerin en sıcak günlerinin yaşanabileceğini işaret eden Şahin, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 35 -38 C sıcaklık tahmini var..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN