Türkiye'ye elektrikli otobüs üssü oluyor! Çinli şirketten o ile dev yatırım: 120 fabrika kurulacak

Türkiye'ye elektrikli otobüs üssü oluyor! Çinli şirketten o ile dev yatırım: 120 fabrika kurulacak

Çinli bir şirket, Türkiye’ye elektrikli otobüs üssü oluyor. O ilden gelen müjdeli haber herkesi heyecanlandırırken, 120 fabrika kurulacağı da öğrenildi. İşte detaylar…

Dünyada elektrikli araçların üretimi ve kullanımı yaygınlaşırken, Türkiye’de de yerli ve yabancı üretimlerin sayısı artıyor. Türkiye üretim noktasında pazarda önemli bir konum oluştururken, Çinli bir firmadan da Türkiye hamlesi geldi…

Ekonomim’de yer alan habere göre, Karacadağ OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Beşir Yılmaz, önceki haftalarda Çinli bir firmayla elektrikli otobüs montaj fabrikası kurmak için görüşme sağladıklarını, olumlu geçen görüşmeler sonucunda ise firmanın son değerlendirmelerini yaparak kararını verdiğini duyurdu.

“FİRMANIN İLAVE YATIRIMLARI DA OLACAK”

Çinli firmanın yatırımlarıyla ilgili Karacadağ OSB yönetim kuruluna sunum yaptığını, yer tahsislerinin yapılarak üretime başlanması durumunda 1500 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Mehmet Beşir Yılmaz, firmanın kendilerinden ilk aşamada 100 dönümlük arazi talep ettiğini belirtti.

Firmanın ilave yatırımlarının olacağı bilgisini de veren Yılmaz, “Bu kapsam da genişleme alanı taleplerinin olacağını da ayrıca belirttiler. Görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ediyor. Çinli firma ilk etapta tamamen montajla elektrikli otobüs üretecek. Daha sonra elektrikli otobüslerin yedek parçalarını ve sonrasında tüm diğer parçalarını da burada üretmeyi planlıyor. Birinci etap yatırımlarında ürettikleri otobüsleri Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere ihraç edecekler. İkinci etap yatırımlarının tamamlanması halinde ise Avrupa’ya da ihracat yapacaklar” dedi.

yeni-proje-5-002.jpg

İLK ETAPTA 120 FABRİKA KURULACAK

Diyarbakır Karacadağ OSB’ye 300’ü aşkın firmanın yer tahsisi için başvuru yaptığını söyleyen Yılmaz, yatırım yeri tahsislerinde yatırım tutarı, istihdam, ihracat ve ileri teknoloji gibi faktörlere göre işletmelerine ve özellikle katma değeri yüksek ürün üretimi yapan sektörlere öncelik tanındığını, şuana dek 29 firmaya arsa tahsisi yapıldığını, başvuruda bulunan firma sayısı dikkate alındığında arsa tahsis başvurusunda bulunan firmalarının taleplerini karşılayamadıklarını ve yer sıkıntısı yaşandığını belirtti. Yılmaz, bölgedeki huzur ortamıyla beraber yurt içinden ve yurt dışında ciddi yatırımlar almaya başladıklarını da ifade etti.

yeni-proje-6-001.jpg

KARACADAĞ OSB’DE 55 BİN DÖNÜMLÜK DAHA BÜYÜME OLACAK

Karacadağ OSB’nin şuan 1881 dönüm sanayi alanı bulunduğunu ve bu kapsamda genişleme alanına yönelik çalışmalara başladıkları bilgisini de veren Yılmaz, şunları aktardı:

Sıkı para politikaları, finansal zorluklara rağmen sanayi yatırımlarına çok ciddi talep var. Lansman yapmamamıza rağmen yoğun başvuru aldık. Gelen talepleri karşılamak ve Diyarbakır'ı bir sanayi kenti haline getirmek istiyoruz. OSB'mizin kuzey ve güneyindeki 27 bin dönümlük alanı ve batı yönünde bulunan diğer bir 28 bin dönümlük alanı daha bünyemize katacağız. İki yıl içinde de parselasyonu tamamlayacağız. Buralarda ki tahsisleri ise daha büyük işletmeler için düşünüyoruz. Alt yapı ile ilgili hiçbir eksiğimiz yok. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte sanayi bölgelerimizin alt yapısına çok ciddi önem veriyoruz. Arıtma tesisinden tutun da akla gelebilecek her türlü alt yapı için gelecek planlamalarımızı da yaparak ihaleler yapıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN