Türkiye’ye gelen ilk oraya koşuyor! Tarih ve samimiyet kokan adres: Turistlerin yeni gözdesi oldu

Türkiye’ye gelen ilk oraya koşuyor! Tarih ve samimiyet kokan adres: Turistlerin yeni gözdesi oldu

Türkiye’nin son yıllarda gözdesi olan o yer turistlerin de ilgisini çekiyor. Tarih ve samimiyet kokan adres, hem Türkiye’nin hem de ülkemizin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor…

İzmir Selçuk’a bağlı Şirince, tepelerin arasına kurulmuş ve özgün tarihi yapısını yıllar boyu korumayı başarmış bir köy. Zeytin ağaçları ile mandalina ağaçlarının iç içe geçtiği yolun kıvrımları ile ulaşılan köy, ziyaretçilerini eski Rum evleri ve şarap yapımında kullanılan üzümlerin kokusu ile karşılıyor.

İZMİR ŞİRİNCE

Şirince’ye gidenlerin bölgenin tarihi dokusunu keşfetmek için köydeki tarihi ev, klişe ve taş sokakları mutlaka gezmesi gerekiyor. Özellikle köyün tarihi Rum evleri ve taş yapıları oldukça ilgi çekici.

Şirince tarihi dokusu kadar şaraplarıyla da ünlüdür. Köydeki şarap imalathanelerini gezerek, lezzetli şarapların tadını çıkarmak da gerekiyor. Ayrıca köy, doğal güzellikleri içinde bulunan zeytinlikler arasında doğada eşsiz bir yürüyüş keyfi yapmak için de oldukça uygun.

izmir-sirince.jpg

ŞİRİNCE’DE NE YENİLİR?

Şirince’nin yöresel lezzetlerini denemek için bölgede birçok geleneksel restoran bulunuyor. Özellikle zeytinyağlı yemekler, keşkek, köy ekmeği ve ev yapımı reçeller bölgenin mutlaka tadılması gereken lezzetlerinden.

Bunların yanı sıra organik tarımın da çok fazla yapıldığı bölgede organik meyve, sebze ve zeytinyağı gibi ürünleri köy pazarı turu yaparak temin edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN