Türkiye’ye gelen uğramadan gitmiyor! Masmavi suların arasından parlıyor! Yüzyıllara meydan okuyor

Türkiye’ye gelen uğramadan gitmiyor! Masmavi suların arasından parlıyor! Yüzyıllara meydan okuyor

Türkiye'ye gelen herkesin uğramadan gidemediği o yer yıllardır en çok turist alan yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Masmavi suların arasından göz kırpıyor yüzyıllara meydan okuyor. Türkiye'nin tarihi hazinesi herkesi hayran bırakıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak karşımıza çıkan Akdamar Adası, Van Gölü'nün üzerinde saklı kalmış bir cennetin ismi oluyor. Tarih ve doğanın bütünleştiği bu yer 10. yüzyıldan kalma görkemli Kutsal Haç Kilisesi'ne ev sahipliği yapıyor. Yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış eşsiz bir kültürel mirasa sahip olan Akdamar Adası gelen turistleri de kendine hayran bırakıyor. Kutsal Haç Kilisesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer almaktadır.

TARİHİN ADI AKDAMAR ADASI

Van'ın önemli simgelerinden biri olan Akdamar Adası, Kutsal Haç Kilisesi ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. 915-921 yılları arasında Vaspurakan Krallığı tarafından yaptırılan bu kilise Bizans mimarisinin en güzel örneklerinden birini günümüze taşıyor. Kırmızı tüf taşlarından inşa edilen bu yer anıtsal kubbesi ile dikkat çekmektedir. Kilisenin iç fresklerinde yer alan süsler bulunurken İncil'den sahnelerde bulabilirsiniz.

akdamar-adasi.jpg

1915 yılında Selçuklular tarafından ele geçirilmiş olan kilise camiye dönüştürülmüştür. 1915 yılında kilise Ermeni Soykırımı sırasında büyük hasar görmesi ile birlikte 1951 yılında yeniden restore edildi. 1989 yılında tekrar ibadete açılan bu kilise günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Her yıl binlerce turist buraya uğramadan gidemiyor.

AKDAMAR ADASI'NA NASIL GİDİLİR?

Van Gölü'nden Kalkan feribotlar ile Akdamar Adası'na ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk ile birlikte adaya ulaşabilir Kutsal Haç Kilisesi'ni gezebilirsiniz. Adanın doğal güzelliklerini keşfederek manzaranın tadını çıkartmayı unutmayın.

Adada piknik yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve fotoğraf çekmek için de birçok yer bulunmaktadır. Bunun yanı sıra hediyelik eşya satan küçük dükkanlardan da sevdiklerinize Unutulmaz hediyelikler alabilirsiniz.

akdamar-kilisesi.jpg

AKDAMAR ADASI'NA NE ZAMAN GİDİLİR?

Akdamar Adası'nı ziyaret etmek isteyenler için en ideal zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bu dönem içerisinde sıcaklıklar yavaş yavaş yükselirken doğanın tüm güzellikleri ile de baş başa kalmış olacaksınız.

Akdamar adasına Van il merkezden araba ile yaklaşık 1 saat 30 dakikalık bir yolculuğun ardından Van Gölü'nden kalkan feribotlar ile ulaşmak Mümkün olacak.

akdamar.jpg

ADADA NEREDE KALINIR?

Akdamar Adası'nda konaklamak için pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Dileyen kişiler pansiyonlarda konaklama yapabilirken bungalov evler ve kamp alanları da adada konaklama yapılabilecek alanlar arasında yer alıyor.

AKDAMAR ADASI'NDA NE YENİR?

Akdamar Adası'nda Van mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Yöresel olarak kahvaltıda Van peyniri ve murverek, öğle ve akşam yemeklerinde ise balaban kebabı, tandır kebabı ve Van kahvaltısı oldukça popülerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN