Türkiye’ye geliyorlar market raflarında tek tek arıyorlar! Rus turistler Türkiye’den paket paket bunları götürüyor

Türkiye’ye geliyorlar market raflarında tek tek arıyorlar! Rus turistler Türkiye’den paket paket bunları götürüyor

Türkiye’ye çok fazla gelen Rusların ülkemizden giderken mutlaka yanlarında götürdüğü ürünler belli oldu. Öyle ki Türkler kadar Ruslar da bu lezzetlerden vazgeçemiyor. İşte, Rusların Türkiye’den paket paket aldıkları ürünler…

İlk kruvaziyer gemisini 2022 yılı Ağustos ayında ağırlayan Amasra, kruvaziyer gemilerin Karadeniz’deki en beğenilen noktalarından biri olmaya devam ediyor. Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinin önemli yerleşim bölgelerinden olan, tarih boyunca bölgenin liman ve ticaret merkezi konumundaki Amasra’nın yapılan yatırımlar ile kruvaziyer turizminin önemli duraklarından ve rotalarından biri olması bölge için de önemli bir rol oynuyor.

ruslarin-en-cok-aldigi-urunler-3.jpg

Kruvaziyerler ile Amasra Limanı’na varan turistler Bartın Irmağı, Bartın Kent Müzesi, Güzelcehisar Lav Sütunları ve Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen tur organizasyonlarına da katılabiliyor.

RUSLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Kruvaziyer gemisine en çok ilgi gösteren ise Ruslar oluyor. Akın akın gelen ve Amasra’nın doğal güzelliklerinin keyfini süren Ruslar, bölgeden ayrılırken de damaklarından unutulmaz lezzetler bırakan tatları yanlarına almayı da ihmal etmiyor.

ruslarin-en-cok-aldigi-urunler-4.jpg

Rusların Amasra’da vazgeçemediği lezzetlerin başında Safranbolu lokumu yer alıyor. Öyle ki lokum satışı yapan işletmeler, Rusların Safranbolu lokumuna ayrı bir ilgisi olduğunu söylüyor.

ruslarin-en-cok-aldigi-urunler-2.jpg

İlçedeki yerel marketlerden de alışveriş yapan Ruslar, çay ve Türk kahvesi başta olacak şekilde kozmetik ürünlere de yoğunlaşıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN