Türkiye'ye göçün reklamı

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi sığınmacı sorununa yoğunlaşmışken sınırların ötesinde hareketlilik artık organize hale geldi. Pakistan ve Afganistan'dan akın akın genç erkekler İran üzerinden Türkiye'ye geliyor. Hatta kaçak göçmenleri Türkiye'ye getiren organizatörler TikTok üzerinden reklam videoları bile paylaşıyor.

Suriye iç savaşının başladığı günden beri milyonlarca sığınmacının ilk durağı olmaya başlayan Türkiye'de artık bu bir sorun haline gelmeye başlandı. Bu sorun cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine 3 gün kala muhalefet ile iktidar arasında mücadele sahası haline geldi.

İktidarda bu konuda bir birliktelik görüntüsü vermiyor. Cumhur İttifakı'nın ikinci büyük ortağı olan MHP, Suriyelilerin ve diğer göçmenlerin gitmesi gerektiğini savunuyor. İktidar Partisi Ak Parti'de ise 'göçmenlerin hepsini gönderemeyiz' veya 'göçmenler gönderilmeyecek' şeklinde açıklamalar geliyor.

Ancak cumhurbaşkanlığı ikinci tur sandığına hazırlanan muhalefet sığınmAcıların gönderileceğini belirtiyor. Bu gönderilme çalışmasının insani ve Uluslar arası hukuka uygun bir şekilde yapılacağını vurguluyor. Türkiye'de tablo bu durumdayken insan kaçakçıları sınırların ötesinde işi artık organize hale getirmiş durumda.

GÖÇÜN REKLAMINI BİLE YAPIYORLAR

Pakistan ve Afganistan'dan akın akın genç erkekler İran üzerinden Türkiye'ye geliyor. Hatta kaçak göçmenleri Türkiye'ye getiren organizatörler TikTok üzerinden reklam videoları paylaşıyor. Yol boyunca yaşananları sosyal medya hesaplarından paylaşan göçmen kaçakçıları bu videolarla reklamlarını yapıyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir