Türkiye'ye pazartesi günü Ukrayna üzerinden Trof geliyor! İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa: Yükseklere kar da yağacak

Türkiye'ye pazartesi günü Ukrayna üzerinden Trof geliyor! İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa: Yükseklere kar da yağacak

Türkiye bir anda buz kesti! Sıcak giden havaların ardından gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi buza çevirdim. Ukrayna üzerinden Türkiye'ye giriş yapacak olan Trof, Ankara'dan İstanbul'a kadar hissedilecek. İşte tüm detaylar…

Türkiye Mayıs ayında soğuk havaları iliklerine kadar hissedecek. Ukrayna üzerinden Türkiye'ye giriş yapan soğuk hava dalgası şehirlere uğraya uğraya ilerliyor. Meteoroloji Bey sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte soğuk havaların sinyalini verdi. Pazartesiden itibaren hissedilir derecede soğuyacak. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE BUZ KESİYOR

13 Mayıs 2024 Pazartesi itibarıyla Ukrayna üzerinden gelecek soğuk hava dalgası Türkiye'ye giriş yapıyor. Ege kıyıları ve Antalya haricinde ülke genelinde soğuk havalar etkisini gösterecek.

Image

Ukrayna'dan inen Trof etkisi ile birlikte Trakya, Marmara geneli ile birlikte Karadeniz'de yağışlı havalardan nasibini alacak. Doğu Karadeniz yaylaları ile Kuzeydoğu Anadolu'nun yüksek dağlarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı görülecek.

İÇ ANADOLU'YU SOĞUK ETKİLEYECEK

İç Ege ile birlikte Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ile İç Anadolu'nun batı ve orta kesimlerinde soğuk hava etkili olacak. Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya Çorum ve Antalya'nın Batı ve Doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak.

Image

Doğu Akdeniz’de Adana, Osmaniye, Hatay, doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise yerel gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları yaşanabileceği belirtilirken lokal dolu ve yıldırım riski olduğu da vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN