Türkiye'yi Afrika sıcağı kavuracak ama o ilimizde kardan göz gözü görmeyecek! Karadenizliler dikkat

Türkiye'yi Afrika sıcağı kavuracak ama o ilimizde kardan göz gözü görmeyecek! Karadenizliler dikkat

Türkiye'nin belalısı Afrika sıcak hava dalgası kış mevsiminde de etkisini gösterdi. Kar yağışı bekleyenlere kötü haber gelirken, o illerimizde müjde verildi. Yoğun kar yağışı beklenen Karadeniz'de uyarı yapılarak, o ilimizde kardan göz gözü görmeyecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Kış mevsiminde yaz havası yaşatan sıcak hava dalgaları Afrika Üzerinden ülkemize şubat ayıyla giriş yaptı. Ülkeyi kavuracak sıcaklıklar kışı yaza çevirirken, meteorolojiden o ilimize dikkatler çekildi.

KIŞI YAZA ÇEVİRDİ

Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde etkisini gösteren Afrika sıcaklıkları kışı yaza çevirdi. Soğuk hava dalgası beklentilerinin yerini alan Afrika sıcaklıkları kar bekleyenleri üzdü. 10 gün boyunca etkisinin sürmesi beklenirken sıcaklıklar 6 - 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağı meteoroloji kaynakları tarafından ifade edildi. Kar bekleyen vatandaşların bir süre daha beklemesi istenirken, o ilimize kar müjdesi geldi.

638-5.jpg

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Sosyal medya üzerinden meteoroloji tahminlerinde bulunan Meteoroloji Bey isimli sayfa, Karadeniz için uyarılarda bulundu. Sıcak hava dalgasının etkisiyle ısınan havalar o ilimizde yeniden normale dönüyor.

Salı günü itibariyle Artvin'in Şavşa ilçesinde yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü sabaha kadar devam etmesi beklenen kar yağışında göz gözü görmeyecek. Yoğun miktarda biriken kar sonrasında kalınlığı bir metreyi aşabilir. Türkiye, Afrika sıcaklıklarıyla kavrulurken o ilimiz serinleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN