Türkler Almanya'dan teker teker geri dönüyor! Resmen tersine göç başladı, geri dönüş nedenleri ise...

Türkler Almanya'dan teker teker geri dönüyor! Resmen tersine göç başladı, geri dönüş nedenleri ise...

Almanya hayali olan milyonlarca kişiye kötü haber geldi! Zamanında gidenler bile şimdi geri dönüyor... Almanya'da başlayan tersine göçle beraber Türkler teker teker dönüyor. Geri dönüş nedenleri ise...

Almanya'ya gitme hayalleri kurarken, gidenlerin de geri dönmesi şaşırttı. Ekim ayı itibariyle 37.384 kişi Almanya'dan ayrıldı. Türklerin geri dönmesiyle beraber tersine göç söylemleri başladı. Peki, neden geri dönüyorlar?

TÜRKLER GERİ DÖNÜYOR

Almanya tarafından hazırlanan rapora göre, ülkeden sınır dışı edilenler ve kendi isteği doğrultusunda terk edenlerin verileri paylaşıldı. 2023 yılının Ocak ayı ile Ekim ayı arasında 13 bin 512 kişinin sınır dışı edildiği görüldü.

Bu rakamlar 2022 yılının tamamında 12 bin 945 kişi olurken, artış gösterdiği öne çıktı. Dünya gündeminde yer alan pandemi sonrasında sınır dışı sayıları azalsa da Federal İçişleri Bakanlığı'na göre, 2021 yılında 11 bin 982 ve 2020 yılında 10 bin 800 kişi sınır dışı edildi. 2023 yılının Ocak - Ekim ayı arasında Almanya'dan gönüllü ayrılanların sayısı ise 23 bin 872 oldu.

715056-162444626.jpg

SINIR DIŞI EDİLMELER ENDİŞE VERİCİ

Almanya'dan ayrılanların büyük bir çoğunluğu Türklerden oluşurken, Arnavutluk, Makedonya ve Gürcistan vatandaşlarının da içlerinde yer aldığı paylaşıldı. Türkiye'ye yönelik sınır dışı işlemlerindeki yükseliş ocak - ekim ayı arasında 844 kişi olurken, 2022 yılında 515 olmuştu. Bu durum ise medyada tersine göç olarak nitelendirildi.

Sol Parti'nin açıklamalarına göre, Türkiye'ye sınır dışı edilmelerdeki artışın endişe verdiği söyelndi. Almanya'da ülkeyi terk etmek zorunda kalanların sayısı düştü. Merkezi yabancılar Sicili çerçevesinde ekim ayı sonunda 250.749 kişinin ülkeden ayrılması gerekiyordu. Verilere göre 201.084 kişinin kalmasına belirli gerekçelerle müsaade edildi. Ağustos ayında terk etmesi gereken kişi sayısı 262.000 kadardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN