Türkler gözden kaçırdı, İngiliz mühendis şıp diye anladı! Türkiye’nin o noktasından kilo kilo altın çıkıyor!

Türkler gözden kaçırdı, İngiliz mühendis şıp diye anladı! Türkiye’nin o noktasından kilo kilo altın çıkıyor!

Geçmişten günümüze kadar önemli bir yere sahip olan altın yeni keşiflerle adından söz ettiriyor. Türkiye'nin o noktasından kilo kilo altın çıkarılıyor. Türklerin bulamadığını İngiliz mühendis keşfetti. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin farklı noktalarında altın yatakları bulunmasına rağmen madenlerden çıkarılan altın tüketime yetmemektedir. 2023 yılında Türkiye'de 30 milyar doların üzerinde altın ithalatı gerçekleşirken üretilen rakam miktarı ise 2023 kapsamında 38 ton olarak belirtildi. Aldığı ithalat çağını kapatmak ve üretimi artırmak için MTA altın rezervi araştırmaları devam ederken Konya'da bulunan yeni keşif herkesi şaşırtıyor. İşte tüm detaylar…

İNGİLİZ MÜHENDİS KEŞFETTİ

İngiliz altın firmasında çalışan bir mühendis karayolu ile Antalya'ya tatile giderken yol kenarında gördüğü bir kaya ile büyük bir keşfe imza attı. Kaya üzerindeki damarlar dikkatini çekerken arabasını kenara çekip kayaç üzerinde damar incelemelerinde bulunan mühendis aldığı örneği firmaya gönderdi. Yapılan inceleme kapsamında binde 6.5-9.00 arası miktarda altın ve gümüş bulunduğu ortaya çıktı.

konya-altin.jpg

KONYA'DAN BÜYÜK KEŞİF

Konya'nın Meram ilçesi İnlice Mahallesi'nde yer alan madende daha önceden çalışmalar gerçekleştiren Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü( MTA) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda civarda 5-6 ton civarında altın kaynağı olduğu bildirildi. 2017 yılında Eczacıbaşı Holding bir işletme kurarak bölgede altın arama faaliyetleri başlattı.

altin-bulmak.jpg

Son yıllarda altın arama çalışmaları ile Hüyük, (Kurşunlu-Sızma-Ladik) Selçuklu ve İnlice (Meram) bölgelerinde altın potansiyelinin olduğu tespiti yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN