Türklerin Yunanistan'dan ev alma çılgınlığı başladı! Resmen yarışa girdiler...Nedeni ortaya çıktı

Türklerin Yunanistan'dan ev alma çılgınlığı başladı! Resmen yarışa girdiler...Nedeni ortaya çıktı

Türkler rotasını Yunanistan’a çevirdi. Özellikle ünlü isimler son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarda tercihlerini Yunanistan’dan yana kullanmaya başladı. Peki bunun nedeni ne? İşte cevabı…

Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ’ın haberine göre, ünlü isimler son zamanlarda Yunanistan’dan ev alabilmek için resmen birbirleriyle yarışmaya başladı. Üstündağ, Golden Visa’ olarak bilinen Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı bulunan oturum iznini veren uygulamanın, ünlülerin Yunanistan’da yatırım yapmasına neden olduğunu ifade etti.

ÜNLÜLERİN YENİ YATIRIM GÖZDESİ

Rotasını Yunanistan’a çeviren ünlüler arasında ise Erol Evgin, Seda Sayan, Özge Özpirinçci, Serenay Sarıkaya ve Mert Vidinli gibi isimler yer alıyor.

turkler-yunanistandan-ev-almaya-basladi.jpg

YENİ ZAM İÇİN SON 3 AY

Atina’da emlak ve hukuk ofisi işletmeciliği yapan ve Golden Visa konusunda uzmanlaşan 77A Real Estate’ten Deniz Sevgür ile Nikolas Siourounis çifti, bu konuda Yunanistan, dünyadan bu kadar çok ilgi gelince Golden Visa’nın şartlarında değişikliğe gittiğini söyledi.

turkler-yunanistandan-ev-almaya-basladi-1.jpg

Üstündağ’a açıklamada bulunan çift, önceden 250 bin Euro’luk gayrimenkul karşılığında verilen oturum izni eşiğinin 400 bin Euro’ya çıktığını söyledi. 250 bin Eruo’luk fırsatın ise 30 Ağustos tarihinde son bulacağı belirtildi. Zamdan önce Yunanistan’da ev sahibi olmayı isteyen ünlüler ise oturum izni alma konusunda işlerini hızlandırmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN