Türkücü değil fabrikatör çıktı! Mardin'de üretiyor, kilosunu 14 bin eurodan satıyor: 60 dönümden 600'e çıkardı

Türkücü değil fabrikatör çıktı! Mardin'de üretiyor, kilosunu 14 bin eurodan satıyor: 60 dönümden 600'e çıkardı

Hepimizin yakından tanıdığı Berdan Mardini, türkücü değil fabrikatör çıktı. Memleketi Mardin’e fabrika kuran Mardini, 8 yıl içinde çalıştığı alanı 10 kat büyüterek dünyaya satışa başladı. İşte detaylar…

Hepimizin yakından tanıdığı türkücü Berdan Mardini, 2016’da memleketi Mardin’e kurduğu gül yağı ve gül suyu üretim fabrikasını 8 yılda 10 kat büyütmeyi başardı. Dünyanın en pahalı hammaddelerinin üretimini yapan türkücü Almanya, Kazakistan ve Azerbaycan’la görüşmelerinin sürdüğünü, gül yağının kilosunu geçen yıl 14 bin eurodan sattıklarını belirtti…

berdan-mardini-gul-fabrikasi.jpg

60 DÖNÜMDEN 600 DÖNÜME ÇIKARMAYI BAŞARDI

Fabrikanın yakınındaki 600 dönümlük alana ekilen Isparta gülü olarak bilinen Rosa damascena türü gülleri kadın emekçiler tek tek topluyor. Güller fabrikada işlendikten sonra elde edilen gül yağı ile suyu iç piyasada olduğu kadar Orta Doğu ile Avrupa ülkelerine de satılıyor.

60 dönümle başladıkları üretim alanını 600 dönüme çıkardıklarını söyleyen Mardini, Mardin’in güllerinin turizme hizmet etmesini amaçladıklarını da aktardı.

berdan-mardini-gul-fabrikasi-1.jpg

ÇALIŞANLARIN ÇOĞU KADIN

Sezonda 400 kişiyi çalıştırdıklarını aktaran türkücü, çalışanların %90’ının kadın olduğunu ve bu durumdan çok mutlu olduklarını belirtti.

Mardini, hasadın ardından çuvallara doldurulan güllerin raylı bir sistemle fabrikaya ulaştırıldığını, bakır kazanlarda buhar sistemi ile kaynatılan güllerden belirli işlemlerin ardından gül suyu ve gül yağı elde ettiklerini anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN