Turşudan pekmeze kadar her şeyi yapılıyor! Kilosu 50 TL’den satılıyor! Bulan tezgahta bir tane bırakmıyor

Turşudan pekmeze kadar her şeyi yapılıyor! Kilosu 50 TL’den satılıyor! Bulan tezgahta bir tane bırakmıyor

Kış aylarında daldan taze taze toplanıyor turşudan pekmeze kadar her şeyi yapılıyor. Şifası saymakla bitmiyor tezgahta bulan ise bir tane bırakmıyor. Sinop'un verimli topraklarında yetişiyor kilosu 50 TL'den tezgaha çıkıyor. İşte tüm detaylar…

Sinop'ta kış denildiği zaman akla ilk gelen meyve armut oluyor. “Kış armudu” olarak bilinen Sinop'un lezzetli meyvesi armut tezgahtaki yerini almaya başladı. Herkesin severek tükettiği kış armudunun faydası saymakla bitmiyor. Üretici topluyor tüketici poşet poşet götürüyor.

50 TL'DEN SATILIYOR

Sinop'un verimli topraklarında yetişen armutlar hafif mayhoş tadı ve ince kabuğuyla sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Sinoplu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kış armudunda hasat süreci devam ediyor.

kis-armudu-sinop.jpg

Meyve satıcısı Cemalettin Ergül, Efelek Balı köyünden topladığı ürünleri özenle tezgaha yerleştirip alıcısını bekliyor. Ergül, müşteriler tarafından oldukça beğenilen kış armudunun yalnızca taze taze yemek için değil turşu ya da pekmez gibi birçok farklı üründe değerlendirmek için kullanıldığını söyledi. Turşudan pekmeze kadar pek çok yararlı ürüne dönüştürülen kış armudunun ilk başta kilosunu 35 TL'den aldığını belirten Ergül, 40 TL'den tezgaha yerleştirdiğini söyledi.

sinop-armut.jpg

Birçok ürüne zam gelirken bu ürünlerden birinin de kış armuda olduğunu belirten Ergül, yakın zamanda 45 TL'den aldığı ürünleri şimdilerde 50 TL'den sattığını dile getirdi. Kalitesine göre fiyatın oldukça uygun olduğunu dile getiren Ergül, bu nedenle müşterilerde bir kayıp yaşamadığını vurguladı. Sinop'ta yetişen kış armudunun müşterilerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya kaldığını belirten Ergül, almaya gelen herkesin severek tükettiğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN