İBB soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, avukatı Aynur Tuncel Yazgan'ın MASAK raporlarının kendilerine verilmediği yönündeki açıklamasının TRT tarafından yalanlandığını belirterek tepki gösterdi. Gökce, TRT’nin yaptığı paylaşımın gerçeğe aykırı olduğunu söyledi.
Buğra Gökce, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında TRT'yi yalanlayarak "Nereden temin edildiği bilinmeyen tek taraflı beyanları yayınlamak yerine avukatıma ulaşıp doğru bilgiyi alabilir ve halkımızı doğru bilgilendirebilirlerdi" ifadelerini kullandı.
'HALKIMIZI DOĞRU BİLGİLENDİREBİLİRLERDİ'
Gökce'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
"Gerçekten çok üzgünüm.
Değerli Avukatım Aynur Tuncel Yazgan MASAK raporlarının bize verilmediğini ifade etti.
TRT aşağıdaki paylaşımı yaparak avukatımın verdiği bilginin gerçeği yansıtmadığını söyleyip, "Raporlar daha önce CD içerisinde verildi" dedi.
Halbuki TRT'nin bu paylaşımı gerçeğe aykırı.
TRT’nin sözünü ettiği CD’nin içinde, İlbak Holding, Eyüp Subaşı, Murat Kapki gibi isimlerle ilgili raporlar yer alıyor. Yani, alt yüklenici firmalar ve ilgilileri hakkında hazırlanan raporlar. Bu raporlarda İBB yöneticisi olarak benim adım veya kaydım bulunmuyor. Raporlarda, malvarlığıma ilişkin bir inceleme de yer almıyor. Zaten kamu görevlisi olduğum için düzenli olarak mal beyanı sunuyorum.
TRT 62 yıllık çok önemli bir kurum. Kamu yayıncısı olarak 86 milyon vatandaşımız tarafından finanse ediliyor. Herkese eşit mesafede olması, masumiyet karinesini ve lekelenmeme hakkını koruması gerekir.
Nereden temin edildiği bilinmeyen tek taraflı beyanları yayınlamak yerine avukatıma ulaşıp doğru bilgiyi alabilir ve halkımızı doğru bilgilendirebilirlerdi.
TRT yöneticilerinin kurumun kültürüne, tarihine ve yayıncılık ilkelerine uygun hareket etmesini bekliyoruz."
Gerçekten çok üzgünüm.
— Doç. Dr. Buğra Gökce (@gokcebugra) March 11, 2026
Değerli Avukatım Aynur Tuncel Yazgan MASAK raporlarının bize verilmediğini ifade etti.
TRT aşağıdaki paylaşımı yaparak avukatımın verdiği bilginin gerçeği yansıtmadığını söyleyip, "Raporlar daha önce CD içerisinde verildi" dedi.
Halbuki TRT'nin bu… https://t.co/UyofPck8Gv
