Tütün işçileri greve çıkıyor: Zam pazarlığında anlaşma sağlanamamıştı

Tütün işçileri greve çıkıyor: Zam pazarlığında anlaşma sağlanamamıştı

Zam görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için İzmir'de üç tütün fabrikasında çalışan yaklaşık 600 işçi bugün greve çıkıyor.

İzmir'de üç tütün fabrikasında çalışan yaklaşık 600 işçi bugün greve çıkıyor. Bornova ilçesinde faaliyet gösteren Sünel Tütün Fabrikası’ndaki 17’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin örgütlü olduğu Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek Gıda-İş) İzmir 7 No'lu Şubesi ile fabrika yönetimi arasında yapılan görüşmelerde zam konusunda anlaşma sağlanamadı.

Şirket yönetiminin önerdiği zam teklifi, sendika tarafından kabul edilmedi. Zam teklifinin asgari ücret seviyesinde ve vasıf, sorumluluk ve kıdem ücretleri önerisinin piyasanın altında olduğuna dikkat çekildi. Tek Gıda-İş, bu zam oranını kabul etmeyip, yüzde 80 oranında zam talep etti. Sendika ayrıca yıllık sözleşme önerisini de kabul etmedi ve grev kararı aldı.

'ENFLASYONUN ALTINDA KALAN ZAM ORANINI KABUL EDEMEYİZ'

Birgün'e konuşan Tek Gıda-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Ömer Atabey, “Biz işçilerin haklarını savunmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu şartlar altında kabul edebileceğimiz bir anlaşma sağlanamaz. İşçilerin haklarını almadan geri adım atmayacağız. Enflasyonun altında zam oranları teklif edildi bizim bunları kabul etmemiz mümkün değil. Ekonomik krizin her hanede hissedildiği bir dönemde enflasyonun altında kalan bir zam oranını asla kabul etmeyiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN