Tütün sigaralarda yeni yönetmelik! O işlem artık zorunlu olacak: Üreteni de içeni de ilgilendiriyor…

Tütün sigaralarda yeni yönetmelik! O işlem artık zorunlu olacak: Üreteni de içeni de ilgilendiriyor…

Tütün sigaralarda yeni yönetmelik devreye giriyor. Üstelik bu gelişme sigara içenleri de üretenleri yakından ilgilendiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında o işlem artık zorunlu olacak. İşte detaylar…

Sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün ürünlerinin üretimi ile ticaretini düzenleyen yönetmelikte güncelleme yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağı kapsamında, sigara gibi tütün ürünlerinin paketlerinin üzerine, üretim tarihi ve yerini belirten kodlama bilgisi yerleştirilecek. Tütün ürününün perakende satış fiyatı, paketin üzerinde siyah zemine beyaz renkte “… TL” şeklinde yazılacak.

tutun-1.jpg

UYGUNLUK BELGESİ ALMAK ZORUNLU OLDU

Milliyet’te yer alan habere göre, Türkiye’de tütün ürünü üretiminin yapılabilmesi için, mevcut prosedürlere ek olarak Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi’nin alınması da zorunlu olacak.

Tütün ürünlerinin Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvuruları esnasında, ürünün fiziksel ve kimyasal özellikleri kadar mevzuatta öngörülen emisyon seviyeleri (bir tütün mamulü tüketildiğinde havaya salınan maddeler) de bulunacak. Sigara için emisyon seviyeleriyle ilgili analiz sonuçlarının mevzuatta belirtilen sınırlar kapsamında olup olmadığı kontrol edilecek.

tutun.jpg

DARPHANE’YE BİLDİRİM YAPILACAK

Kayıtdışı üretim ile mücadele kapsamında, firmalara proje tadilatı kapsamında sigara paketlemesi için verilen izin, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından bildirilecek. Aynı markayla iç piyasaya arz edilecek tütün ürünleri, aynı kategoride yalnızca bir üretici ya da ithalatçı tarafından piyasaya arz edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN