Tuzla'da 'ilaç' operasyonu: 5 milyon liralık vurgun yaptılar, şüpheliler adli kontrolle serbest

İstanbul Tuzla'da ekipler ilaç operasyonunun düğmesine bastı. Başkaları adına usulsüz reçete düzenlenerek elde edilen ve olumsuz depolama koşullarında tutulan 5 milyon liralık ilaç ele geçirildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahtecilik ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Tuzla ilçesinde faaliyet gösteren bir eczane ve bir optikçide sahte reçete düzenlenerek kamu zararına yol açıldığı bilgisine elde edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda harekete geçen polis ekipleri, 25 Ağustos'ta belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

5 MİLYON LİRALIK...

İşyerlerine yönelik yapılan aramalarda ise başkaları adına reçeteli ve barkodları koparılmış halde, olumsuz depolama koşullarında tutulan piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lirayı bulan 134 tablet kanser ilacı, 56 kilo 400 gram enteral beslenme sıvısı, 34 kilo 500 gram beyin, damar anevrizması ve yüksek tansiyon ilacı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken şüphelilerin tamamı, "TCK-157 (basit dolandırıcılık suçu cezası)" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN