TYP personel alımları başladı! 56 şehirde 50.000 kişiye istihdam sağlanacak! İşte TYP 2023 başvuru şartları…

TYP personel alımları başladı! 56 şehirde 50.000 kişiye istihdam sağlanacak! İşte TYP 2023 başvuru şartları…

TYP 2023 personel alımlarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 50 bin kişiye hızla istihdam sağlanacağı açıklandı. Personel alım detayları hakkında araştırmalar devam ediyor. İşte 2023 TYP personel alım detayları…

Personel alımları hakkında araştırmalar devam ederken İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında personel alımları yapılacağı belirtildi. Personel alımları kapsamında yapılan Kural sonuçları ve isim listeleri İŞKUR üzerinden açıklanıyor. Personel alımları için belirlenen kadrolar merak edilirken başvuru şartları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 2023 TYP personel alım detayları…


HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Bakanlığa bağlı bulunan yurtlardaki barınma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla 120 gün geçici süreyle personel alımı yapılacak. Kamu hizmetlerini desteklemek ve vatandaşlara yeni iş imkanı sağlamak adına yapılan proje kapsamında 56 şehirde alım yapılacak.
temizlik-gorevlisi-alimlari.jpg


HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK?


2023 TYP başvuruları kapsamında 56 şehirde personel alımı yapılacağı duyuruldu. 120 gün geçici süre ile yapılacak olan alımlar kapsamında başvuru alınan iller şu şekildedir:

temizlikciye-sigorta.jpg
Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Merdin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

TYP İŞKUR 2023 MART PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Kura ve başvuru sonuçları hakkında araştırmalar devam ediyor. İŞKUR üzerinden yapılan TYP 2023 Mart personel alımı kura ve başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların açıklanması ile birlikte detayları sizlerle paylaşacağız.

temizlik-personeli-alimi-yapilacak.jpg

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılacakTYP personel alımları için başvuru şartları belirlendi.Başvurularda adayların taşıması gereken özellikler şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

temizlik-personeli-1.jpg

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin arttığı dönemlerde doğrudan veya Yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ve hizmetin gerçekleştirilmesi adına yapılan projelere toplum yararına program adı veriliyor. Bu kapsamda vatandaşların çalışma sürecine alışması ve disiplinden uzaklaşmadan işgücü piyasasına uyum sağlaması amacıyla yapılan bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu program İŞKUR tarafından geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan bir programdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN