TYT ve AYT Sınavlarına Girecek Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler! Bu Yöntemler Size Yüzde Yüz Başarı Getirecek!

TYT ve AYT Sınavlarına Girecek Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler! Bu Yöntemler Size Yüzde Yüz Başarı Getirecek!

TYT ve AYT sınavlarına girecek öğrencilerin bilmesi gerekenler! Bu sınav da korkuya ve kaygıya yer yok! Sınava girmeden önce mutlaka bunları denemelisiniz. Detaylar haberimizde.

Sınavlarda çok panik oluyorum, yapamıyorum diyorsanız bu öneriler sizler için geliyor! Sınav stresiyle nasıl başa çıkabileceğinizi, kaygılarınızı nasıl kontrol altına alacağınızı sizlere açıklıyoruz. Sizlerde sınava girmeden önce neler yapacağınızı, nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız. Bütün detaylarıyla sizlere açıklıyoruz.

haberici1-003.jpg

SINAV KAYGISINI KONTROL ETMEK İÇİN...

Kendinizi sınava yetecek kadar düzenli çalışmaya motive edin.
sınavından önce, sizi mutlu eden en sevdiğiniz sağlıklı yiyecekleri yiyin.
Sınavla ilgili yoğun olumsuz düşünceleriniz varsa egzersiz yapın.
Düzenli uyuyun, günde 7-8 saat uyumayı kendiniz planlayın.
Boş zamanlarınızda sevdiklerinizle iletişim kurun ve zaman geçirin. Motive edici hobileriniz varsa, elbette yapın.

SINAV GÜNÜ YAPILMASI GEREKENLER

Son ana kadar ders çalışmayın, sınavdan önce gevşeme yöntemleri uygulayın.
Deneme alanlarını bir gün önceden ziyaret edin.
Sınav günü yanınızda getireceğiniz eşyalarınızı bir gün önceden hazırlayın.
Sınav günü en rahat kıyafetlerinizi seçin. Sıkı, hava geçirmez giysiler yerine bol, ter geçirmez pamuklu giysiler giyin.
sınavına erken hazırlanın, kendinize inanın ve güvenin.
Öğrenciler için sınav olgusu kaygı ve korku unsurlarıyla birleştirilmemelidir. Öğrenciler için sınav, hedeflerine ulaşmaları hakkında bilgi sağlayan bir rehber olarak tasarlanmıştır. Test, öğrencilerin yetenekleri için kritik olmamalı, onları hedeflerine doğru yönlendirmelidir.

haberici2-003.jpg

BİRAZ KAYGI İYİDİR FAKAT ÇOĞU ZARARLIDIR

İnsanlar hayatlarının belirli dönemlerinde kaygı ve stres yaşarlar. Yüksek düzeyde kaygı, bireyde olumsuz uyaranları harekete geçirir. Bu nedenle, aşırı kaygı faydasız değil, zararlıdır. Ancak "biraz kaygı" uyarlanabilir. sınavı genellikle öğrenciler arasında korku ve kaygıyı tetikler. Öğrenciler, sınav sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz sorunlar, bu sorunlar henüz ortaya çıkmadan ya da hiç yaşanmadan kaygılanmaya başlar. Bu olumsuz düşünceler, öğrencilerde fiziksel ve zihinsel zorluklara neden olur, kendilerini yetersiz hissettirir veya başarısız olacaklarına dair bir inanç oluşturur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN