Ucuz et kuyruğuna giren vatandaş 70'lerdeki manzarayı hatırlatarak sordu: 50 yıldır hiç mi ilerleyemedik?

Artan enflasyon ve fiyat artışlarıyla beraber vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, kırmızı et tüketimi dar gelirliler için her geçen gün imkanız hale geliyor. Ucuz et satın almak isteyen vatandaşlar İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde her gün uzun kuyruklar oluşturuyor. Sırada bekleyen bir vatandaş, 50 yıl önceki kuyrukları hatırlatarak "50 yıldır hiç mi ilerlemedik" diyerek feryat etti.

Cep yakan kırmızı et fiyatları nedeniyle ucuz et almak isteyen vatandaşlar İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde sabahın erken saatlerinde itibaren uzun kuyruklar oluşturuyor.

Sabah erken saatlerde numara alabilmek için kuyruğa giren vatandaşlar daha sonra numara takibi yaparak sıra bekliyor. Sırası gelen vatandaşlar buradan et ihtiyacını alabiliyor. Bir kilogram kıyma 229 liraya, kuşbaşı ise 259 liradan satılıyor.

'İLERLEDİYSEK O ZAMAN NİYE SIRADAYIZ HALA?'

Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı et sırasında 58 yaşında hala çalıştığını söyleyen bir vatandaş, “50 yıldır hiç ilerlemedik mi biz? İlerlediysek o zaman niye sıradayız hala? Millet geceden geliyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Her gün çalışanlarla müşterilerin kavga ettiğini söyleyen bir vatandaş, "Çalışanların da bir kabahati yok. Onlar da işlerini yapmaya çalışıyor ama planlama yok. Burada bizler çok üzülüyoruz. Ya et mi, tavuk mu bulamıyoruz? Biz ne bulamıyoruz? Neyimiz yok ki? İnsanlarımız niye bu durumda?" dedi.

'BİR KİLO ET ALACAĞIZ, HÂLİMİZE BAK'

Çalıştığı dönemde ev, araba alıp taksitle ödeyebildiğini şimdi ay başını zor getirdiğini söyleyen emekli bir vatandaş, "Şu kuyruğa bak, et kuyruğu. Ne oldu bizim meralarımız, hayvanlarımız? Burada saat 07.00’den beri bekliyoruz. Bir kilo et alacağız. Onu da hâlimize bak" şeklinde konuştu.

Sırada bekleyen 3 kadın da dertlerini “Her zaman olsun da kuyruk olmasın. İki saattir bekliyoruz. İnsanlar böyle çile çekmesin. Mecbur kalıyor insanlar. Mecburiyetten geliniyor. Kavgalar bile oluyor arada. Bekliyoruz saatlerce bir kilo kıyma, et için. Herkes alsın diye onlar da az veriyor. Sanki bedava alacakmışız gibi böyle utanıyoruz. Paramızla alacağız ama utanıyoruz.” sözleriyle anlattı.

'HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?'

"70’li yıllarda mı yaşıyoruz?" diyerek duruma tepki gösteren bir vatandaş şunları söyledi:

Ben artık bu saatten sonra kendim için değil, sadece gençler için üzülüyorum. Niye diyeceksiniz, şuraya bakar mısınız? 70’li yıllarda mı yaşıyoruz? Şeker kuyruğu, tüp kuyruğunda mı yaşıyoruz? Hangi çağda yaşıyoruz? Yani bir ülkede cumhurbaşkanı halkı tehdit ediyorsa benim çocuğumun bu ülkede yaşaması normal değil. Doktorlarımız niye Avrupa’ya gidiyor? Avrupa’da niye insan çalışma hakkına sahip de burada değil.

Bakıyorum herkese, herkes razı. Neye razısın arkadaş, bana 10 bin lira maaş veriyor. Et veriyor. Ne veriyor? Bedava mı veriyor? 10 bin lira emekliyim ben. Çalışmasam nasıl geçineceğim? 14 bin lira kira veriyorum. Nasıl geçineceksin? Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Adalet Bakanı’na soruyorum. Adalet Bakanı çıkıp oy istiyor ya... Niğde milletvekili çıkmış diyor ya, ‘Cumhurbaşkanımız yatırım yaptı’. Ne yaptı diyorum. Ben de zannediyorum ki ülkeye bir fabrika açtı. Ne, F tipi cezaevi açmış da yatırım. Ben suçlu değilim ki kardeşim. Ben bu ülkede yaşamak istiyorum. Hırsız olmak istemiyorum."

'BÖYLE BİR KITLIK GÖRÜLMEMİŞ'

84 yaşındaki bir emekli de “Böyle bir kıtlık görülmemiş, yaşanmamış. Türkiye bir tarım ülkesidir ama tarımı bitirdiler. Bugünden sonra insanlar bunu yaşayacak olursa mutluluk diye bir şey kalmaz. İnsan hayatından bezdi. Hayatından vazgeçmek istiyor bu yaşamda. Böyle bu kalabalık olduktan sonra sıra beklemek de mümkün değil. Söylenecek çok şeyler var ama bu kadar” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN