Ukrayna'dan kaçıp Samsun'a sığındılar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Kiev'den kaçan Ukraynalı anne kız, Samsunlu dostlarının yanına sığındı. "Kurtulduğumuza sevinemiyoruz" diyen Tatyana Drozdova yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Drozdova'yı evinde ağırlayan ev sahibi Ayşe Yılmaz, "Bu savaşta bize de böyle bir rol düştü" dedi.

Rusya'nın saldırıları yüzünden yüz binlerce Ukraynalı ülkesini terk ederek başka ülkelere sığınıyor. Kiev'den kaçan Tatyana Drozdova ve kızı, Türkiye'de yaşayan dostlarının yanına sığındı. Samsun'da bir ailenin yanında kalan Drozdova, yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı. Drozdova, "Çok güzel bir hayatımız vardı. Bir gün birisi geldi ve hayatımızı kararttı. Biz kurtulduk ancak kurtulduğumuza sevinemiyoruz." dedi.

Kızı Julia Mhzavridze ise, "Sabah uyandığımızda siren sesi duyduk, ne olduğunu anlamadık. Herkes telaşlıydı, büyük bir korku vardı. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Pasaportlarımızı, ilaçlarımızı ve birkaç parça eşyamızı alıp kendimizi dışarıya attık." ifadelerini kullandı.

Saldırıların ilk günü evlerinden ayrılan anne kız, günlerce yürüyerek güvenli bir bölge aradı. Bu mümkün olmayınca ülkesini terk etmek zorunda kaldı.

Anne kızın yardımına Türkiye'deki dostları yetişti. Dostlarını evinde ağırlayan ev sahibi Ayşe Yılmaz gözyaşları içerisinde, "İçtikleri çayda pişmanlık duyuyorlar. İnsan üzülüyor, savaş çok acı. Bu savaşta bize de böyle bir rol düştü. 30 yıllık dostluğumuz var. Burada oldukları için çok mutluyum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN