İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar Beyazıt Meydanı'nda Rusya'yı protesto etti

İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal harekatını protesto etti. Saat 13.00'te Fatih Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen grup, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına tepki gösterdi.

İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekata tepki gösterdi.

Fatih Beyazıt Meydanı'nda saat 13.00'te toplanan Ukraynalı vatandaşlar, Türkiye ve Ukrayna bayrakları sallayarak Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonlara tepki gösterdi. Polis ekipleri alanda yoğun güvenlik önlemi aldı.

"HABER ALAMIYORUZ"
Beyazıt Meydanı'nda açıklamalarda bulunan Ukraynalı Anzhala Pelit, "Durum çok üzücü, yardım istiyoruz. Benim arkadaşlarım orada. Haber alamıyoruz. Gitmek istiyoruz ama yol kapalı. Putin'den niçin bu kadar korkuyorsunuz ben sormak istiyorum. Akrabalarım 'Çok tank var' diyorlar" diye konuştu.

"KALBİM, AKLIM ORADA"
Türkiye'ye dil öğrenmek için geldiğini belirten Farida Ahaieva ise "Hiç kimse uyuyamıyor çünkü orada bombalanıyorlar. Kiev bombalanıyor. Hiç kimse hiçbir şey yapmıyor. Dünya sustu bir şey yapamıyor çünkü Rusya'dan korkuyor. Benim ailem orada kaldı. Ben burada tek yalnız kaldım. Ailemden haber alabiliyorum ama onlar beni korkutmamak için her şeyi söylemiyorlar. Oraya gitmek istiyorum ama annem diyor ki 'En azından sen güvendesin'. Benim kalbim orada, aklım orada. Uyuyamıyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN