Ulaşımda yeni karar! O kişiler 2 kez akbil basacak

Ulaşımda yeni karar! O kişiler 2 kez akbil basacak

2024 yılının başları itibarıyla, Türkiye’deki birçok şehirde toplu taşıma kartlarına önemli sınırlamalar getirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu değişiklikleri hayata geçiren ilk yerel yönetimlerden biri oldu. Yeni düzenleme, özellikle ücretsiz ve indirimli seyahat kartı kullanıcılarını etkiliyor. O meslek grubu ek ödeme yapacak!

Daha önce sınırsız biniş hakkına sahip olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullanıcıları artık günlük en fazla 4 kez ücretsiz toplu taşıma hizmeti alabilecekler. Bu sınırın aşılması halinde, kullanıcılar ek ücret ödemek zorunda kalacaklar..

Ayrıca öğretmenler için de benzer bir kısıtlama getirildi. Öğretmenler, günlük 4 kez ücretsiz biniş hakkına sahip olacaklar ve bu limiti aştıkları takdirde normal tarifeden ücret ödemeleri gerekecek.

img-5315.jpeg

Bu yeni uygulama, toplu taşıma sistemlerindeki mali sürdürülebilirliği artırmayı ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Vatandaşların ve ilgili tüm tarafların bu değişikliklere uyum sağlamaları bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN