Ümit Özdağ açıkladı: ‘Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Ümit Özdağ açıkladı: ‘Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs günü yapılacak. Sürecin en başında beri ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday yapmak istediğini ifade eden Zafer Partisi lideri Özdağ, Yavaş cephesinden istediği cevabı alamayınca kurdukları ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının eski MHP milletvekili Sinan Oğan olduğunu duyurdu.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'yle kuracakları Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının eski MHP Milletvekili Sinan Oğan olduğu açıklandı.

Özdağ tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “ATA ittifakı imza töreni ve ATA ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Sinan Oğan’ın adaylığının açıklanması için düzenlediğimiz tören saat 14.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Türk Milleti 1921 Anayasasını savunan 2 ittifak karşısında çaresiz değildir. Artık ATA İttifakı var” ifadeleri kullanıldı.

ATA İttifakı; Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nden oluşuyor.

SİNAN OĞAN HAKKINDA

Iğdır’da Azeri bir aileden olan Sinan Oğan, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde MHP’den Iğdır milletvekili seçildi. 26 Ağustos 2015 tarihinde MHP’den ihraç edildi. 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP'ye geri döndü.

10 Mart 2017’de ise Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP'den tekrar ihraç edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN