Üniversite öğrencileri dikkat! YÖK'ten final sınavı kararı: O tarihte yapılacak

Üniversite öğrencileri dikkat! YÖK'ten final sınavı kararı: O tarihte yapılacak

YÖK, dün yaptığı toplantıyla 6 Şubat depremlerinden etkilenen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına bir karar alarak üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verdi.

Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu depremzede öğrencilerin mağdur olmaması adına bir karar alarak üniversite sınavlarının 1 Haziran tarihinden sonra yapılmasını kararlaştırdı.

YÖK'ün kararı “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir.” ifadeleri ile duyuruldu.

Öte yandan YÖK, yüz yüze eğitim verilen programların sınavlarının yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programların sınavlarının ise çevrim içi olarak yapılmasına karar verdi. Bu kararla da Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok ildeki üniversitelerin bu uygulamasını destekleyen bir karar almış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN