Üniversitede kopya çekmek suç mudur? Üniversitede kopya çekme cezaları

Üniversitede kopya çekmek suç mudur? Üniversitede kopya çekme cezaları

İnternet üzerinden üniversite öğrencileri kopya çekme ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki üniversitede kopya çekmek suç mudur? Kopya çekmenin cezası nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Üniversiteye yeni başlayan ve eğitimine devam eden öğrenciler sınav dönemi yaklaşırken kopya çekmek ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki üniversitede kopya çekmenin cezaları nedir? Üniversitede kopya çekme konusu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTEDE KOPYA ÇEKMENİN CEZASI

Üniversitede kopya çekmek önceki dönemlere göre daha büyük bir suç sayılmaktadır. Lise ve ortaokul dönemlerinde kopya çeken öğrenciyi yakalayan öğretmenler genel olarak kağıdını alırdı ve disipline verebiliyordu. Fakat üniversitede kopya çekme cezası daha ağırdır. Üniversitede kopya çekmek yakalayan gözetmene göre değişmektedir. Üniversitede kopya çeken öğrenciyi yakalayan gözetmen ilk cezayı kendisi verebilmektedir. 

Üniversitede Kopya Çekmek

Gözetmen kağıdı alıp gidebileceği gibi öğrenci bilgilerinin bulunduğu kağıtta isminizi kırmızı kalemle işaretleyerek kopya tutanağı tutabilmektedir. Üniversitenizin belirlediği kurallar çerçevesinde de okul sizi 1 haftadan 1 aya kadar uzaklaştırabilmektedir. Bazı üniversiteler ise 6 aya kadar uzaklaştırma cezası verebiliyor. Daha sonra üniversiteye döndüğünüzde ise uzaklaştırma cezanızdan dolayı otomatik olarak okulunuz uzayacaktır. Ancak kopya çekmeye devam ederseniz ve üst üste yakalanırsanız üniversite sizi okuldan bile atabilmektedir. YÖK kuralları çerçevesinde ise kopya çeken öğrenciye yalnızca uzaklaştırma ve kınama cezası verilmelidir. Bu sebeple ilk kez yakalandığınız zaman okuldan atılmazsınız ancak bu suç artarsa okul sizi tamamen okuldan atabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN