Üniversitenin adı var kendi yok! 4000 öğrenci ortada kaldı

Üniversitenin adı var kendi yok! 4000 öğrenci ortada kaldı

Üniversitelerin açılmasına haftalar kala binlerce öğrenci resmen ortada kaldı! Üniversitenin adı var ama kendisi yok… O üniversiteyi yazan ve kazanan 4000 öğrenci şok içinde ne yapacaklarını bilmiyor. Sınavı kazandılar ama üniversiteleri yok…

Haziran ayında üniversite sınavının sonuçları kapsamında yapılan tercihler geçtiğimiz hafta açıklandı. Öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanması ile hemen yeni okullarına kayıt yaptırmaya başladı. Bu 4000 öğrenci de kazandıkları okula kayıt yaptırdılar lakin okulun adı var kendisi yok… Binlerce öğrenci kazanmalarına rağmen şimdi ne yapacağını düşünüyor.

KAYITLARI VAR OKULLARI YOK

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi binası, deprem riski nedeniyle boşaltıldı. Okulların açılmasına ise haftalar kala 4000 bin öğrencinin derslerini göreceği yeni bina henüz belirlenmedi. Halihazırda okuyan öğrenciler ise bu belirsizlikten ve bilgi kirliliğinden şikayetçiyken, okulu yeni kazanan 440 öğrenci ise yaşananlardan haberdar bile değil.

uni.jpg

EĞİTİM NEREDEN VERİLECEK?

25 Ağustos Cuma günü fakülte yetkililerine, eğitimin nerede, hangi binada yapılacağı soruldu. Boşaltılan binada kesinlikle ders yapılmayacağı söylenirken Tekirdağ merkez kampüste mi yoksa Çorlu’da mı eğitime devam edileceği konusunun netleşmediği öğrenildi.

Fakülte, konuya ilişkin olarak geçtiğimiz gün internet sitesi üzerinden bir duyuru yaptı. Duyuruda, “2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz Çorlu’da eğitimlerine devam edeceklerdir. Yeni eğitim öğretim mekânlarımızla ilgili detaylı bilgiler, ilerleyen günlerde yerleşim planları tamamlandığında duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi. Bu bilgi ile eğitim Çorlu’da devam edeceği netleşti fakat binaya ilişkin belirsizlik hala sürüyor.

uni2.jpg

YURT BULUNAMIYOR

Son duyuruya kadar üniversiteden bir haber alamayan yüzlerce öğrenci doğal olarak ev ya da yurt ayarlayamadı. Bu konuya ilişkin düşüncelerini aktaran veli Gülay Beygirci şunları dile getirdi:

“Çocuğum 3. sınıfta okuyor. Binanın Tekirdağ merkezindeki ana kampüse alınacağı söyleniyordu. Bu durumda 1 saatlik yol vardı. Belirsizlik nedeniyle öğrenciler ev, yurt ayarlama konusunda zorluk yaşadılar. Şimdi son kararla en azından Çorlu’da olacağı kesinleşmiş oldu” dedi. Fakülteden bir öğrenci ise “Bu kadar uzun süreye rağmen hangi ilçede okuyacağımız bile belli değildi. Şimdi ilçe belli ama hangi binada eğitim alacağız? Yeni bina mı yapılıyor, farklı bir binaya mı taşınacağız, konteynerde mi eğitim alacağız? Herkes bir şey söylüyor ama kimse gerçeği bilmiyor. Bir an önce belirsizlikler giderilmeli. Yeni kaydolacak öğrenciler de ne yapacağını bilmiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN