Ünsal Ban'ın şoförünün evinde arama: Belge yakarken yakalandı

Ünsal Ban'ın şoförünün evinde arama: Belge yakarken yakalandı

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın şoförü Ahmet K'nin evinde arama yapıldı. Polis ekiplerinin eve geldiği sırada Ahmet K'nin eşi ve baldızı bazı evrak ve dijital materyalleri bahçede yakarken yakalandığı ileri sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla Milas’ta gözaltına alınan Ünsal Ban Ankara’ya götürüldü. Ban gasp büro amirliği ekipleri tarafından sorguya alındı. Ünsal Ban hakkında, boşanma aşamasında bulunduğu AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri Sedat Peker ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor. Ban’ın ev satın alma yoluyla vize sahibi olduğu ve Yunanistan’a kaçacağı öne sürüldü. Bu arada Ünsal Ban’ın şoförü Ahmet K’nin evinde de arama yapıldı.

Ahmet K’nın adı da suçlamalarda Ünsal Ban’ın ve boşanmakta olduğu eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun şirketlerinin hisselerini üzerine aldığı gerekçesiyle geçiyor. Ban ile birlikte Milas’ta gözaltına alınıp Ankara’ya getirilen Ahmet K’nin Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemleri sürerken, arama yapmak için Gölbaşı ilçesindeki evine giden polis ekiplerinin eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H’yi bazı evrak ve dijital materyalleri bahçede yakarken yakaladığı belirtildi.

1.jpg

Polislerin, iki çanta içerisinde yer alan çok sayıda klasör içerisindeki evraklar ile bazı dijital materyallerin bahçedeki bir el arabası içerisinde yakıldığı tespit ettiği öğrenildi. Bunun üzerine gözaltına alınan Ahmet K’nin eşi Neslihan K. ile baldızı Zeynep Naz H. de Gasp Büro Amirliğine götürüldü.

1-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Deli Çavuş isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulunmuştu. Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer aldı.

Sedat Peker dün yaptığı paylaşımlarda da Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı. Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AKP'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerine yer vermişti.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti.

Ayrıca Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü ve AK Parti milletvekili aday adayı olan eşi Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN