Üsküdar'da AK Parti dönemi sona erdi: CHP'li Sinem Dedetaş sandıktan zaferle ayrıldı

Üsküdar'da AK Parti dönemi sona erdi: CHP'li Sinem Dedetaş sandıktan zaferle ayrıldı

İlklere imza atan 31 Mart yerel seçimlerinde yıllardır AK Parti yönetiminde olan Üsküdar Belediyesi CHP'ye geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin Üsküdar Adayı Sinem Dedetaş sandıktan zaferle ayrıldı.

Tarihe adını yazdıran 31 Mart yerel seçimlerinde Üsküdar'da da tercih değişti. Seçim sürecinde İstanbul'un kritik ilçelerinden biri olan Üsküdar'da AK Parti dönemi bitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Üsküdar Belediye Başkanı CHP'nin adayı Sinem Dedetaş oldu.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Sandıkların yüzde 91.22'sinin açıldığı Üsküdar'da sonuçlar şöyle:

SİNEM DEDETAŞ'IN OY ORANI

AA'nın verilerine göre: yüzde 49.56

ANKA'nın verilerine göre: yüzde 50.86

HİLMİ TÜRKMEN'İN OY ORANI

AA'nın verilerine göre: yüzde 43.64

ANKA'nın verilerine göre: yüzde 43.05

DEDETAŞ ZAFERİNİ İLAN ETTİ

Sinem Dedetaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile zaferini ilan etti. Dedetaş, "Resmi olmayan verilere göre Üsküdar’da kazandık! Bu yolu bizimle yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Üsküdarlılara layık olmak için geliyoruz. Üsküdar’da yeni bir başlangıç için Tam Yol İleri!" dedi.

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

1981 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Sinem Dedetaş, ilk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden, Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanı ile mezun oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN