Uzman isimden obruk uyarısı: DSİ acil çalışma başlatmalı

Uzman isimden obruk uyarısı: DSİ acil çalışma başlatmalı

Konya'nın Karapınar ilçesinde 1 ay önce 37 metre çapında ve 12 metre derinliğinde obruk oluşmuştu. Ziraat Mühendisi Cem Hamavioğlu, çöküntülerin şehir merkezlerinde meydana gelmesi durumunda can kaybı ve maddi hasara yol açacağı konusunda uyararak "DSİ acil çalışma başlatmalı" dedi.

Konya'nın Karapınar ilçesi Reşadiye Mahallesi Seyit Hacı Yaylası'ndaki tarlada geçen ay yaklaşık 1400 metrekarelik alanda meydana gelen obruğun, 12 metre derinliğinde ve 37 metre çapında olduğu belirlendi. Obruk oluşumunun 'önceden kestirilebilmesi' yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Ziraat Mühendisi Cem Hamavioğlu, çöküntülerin şehir merkezlerinde meydana gelmesi durumunda can kaybı ve maddi hasara yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

0nfzufi-400x400
Cem Hamavioğlu

Obruk oluşumunda önemli bir yere sahip olan 'yağmur suyu biriktirme ve yağmur suyu kullanımı konusunda DSİ'nin de bir çalışma yapmasının önemine vurgu yapan Hamavioğlu, şunları söyledi:

"Medyada çıkan haberlerde Konya ovasının birçok yerinde obrukların oluştuğu söylenmektedir. DSİ uzmanlarınca Konya ovasının yer altı su haritasının yeniden çıkartılıp olası çöküntülerin (obrukların) önceden kestirilebilmesi yönünde bir çalışmanın yapılmasının elzem bir konu olduğunu kesindir. Olası bir çöküntünün şehir merkezinde meydana gelme ihtimalinde oluşan obruk, can kaybına ve maddi hasara yol açacaktır. Yeraltı sularının bilinçsizce kullanımı sonucunda oluşan bu obrukların ortay çıkmasını yavaşlatmak adına, yağmur suyu biriktirme ve yağmur suyu kullanımı ile ilgili DSİ'nin bir çalışma, proje başlatması acil eylem planı olmalıdır.”

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN