Uzmanlar bas bas bağırıyor! Sadece Türkiye'de değil tüm ülkelerde alarma geçildi: Bu yıl rekor kırabilir

Uzmanlar bas bas bağırıyor! Sadece Türkiye'de değil tüm ülkelerde alarma geçildi: Bu yıl rekor kırabilir

Uzmanlar artık bas bas bağırıyor! Sadece Türkiye'de değil, tüm ülkelerde alarm durumuna geçildi! Bu yıl sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor...

Uzmanlar, geçtiğimiz yaz aylarında El Nino hava olayının başlayacağına dair kuvvetli bulgulara erişmişti. Pasifik Okyanusu'nda gözlemlenen bu hava olayı, yaz aylarında etkisini göstermeye başladı. Beraberinde ise önemli iklim değişikliklerini getirdi. Ancak, El Nino'nun etkileri sadece yaz aylarında değil, bahar ve kış aylarında da aşırı yağışlar gibi doğal olaylar şeklinde de görülebiliyor.

Şubat ayının ortasına gelmemize rağmen ülkemizin bazı bölgelerinde henüz belirgin bir kar yağışı gözlemlenmedi. Bu durum, iklim bilimcilerin endişelerini artırıyor ve okyanus sıcaklıklarındaki hızlı artışın rekor seviyelere erişmesinden kaynaklanan ısınma trendini vurguluyor.

SICAKLIK REKORLARI PEŞ PEŞE KIRILDI

El Nino başladı: Dünya'nın en sıcak yılı 2024 olacak - Türkiye İyi Gazete

İngiltere Ulusal Oşinografi Merkezi deniz sistemleri modelleme başkan yardımcısı Dr. Joel Hirschi, gezegenin hızla ısındığını belirtti. Özellikle okyanuslarda sıcaklık artışlarının kaydedilen beklentileri aştığını ifade etti. Berkeley Yer bilimcisi Zeke Hausfather ise insanlığın, Ocak, Aralık, Kasım, Ekim, Eylül, Ağustos, Temmuz, Haziran ve Mayıs aylarında sıcaklık rekorları kırdığını ve Şubat ayının da rekor kırma yolunda ilerlediğini belirtti.

TÜM DÜNYA ETKİSİ ALTINDA

El nino aşırı hava olaylarının sorumlusu

Şubat 2024, daha önce 2016'da kırılan bir önceki sıcaklık rekorunu kırarak dünyanın geçirdiği en sıcak Şubat ayı olabilir. Bu ayın ilk yarısında gözlemlenen aşırı sıcaklıklar, birçok ülkede rekorların kırılmasına yol açtı. Özellikle Fas'taki 12 hava istasyonu 33 dereceyi geçen sıcaklıklar kaydederek dikkat çekti. Benzer şekilde, Kuzey Çin'deki Harbin şehri de donma noktasının üzerinde sıcaklıklar yaşayarak kış buz festivalini sonlandırmak zorunda kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN