Üzümlerin altına ekiliyor, yalnızca o ürün yetişiyor! Tek tek elle toplanıp pazarda 70 TL’ye satılıyor

Üzümlerin altına ekiliyor, yalnızca o ürün yetişiyor! Tek tek elle toplanıp pazarda 70 TL’ye satılıyor

Nisan ayı ile birlikte hasat sezonu da yeni bir sürece giriş yaptı. Tarım şehri Mersin'de üreticiler hasat için soluğu bahçelerde alıyor. Üzüm bağlarının altında yetiştiriliyor tek tek elle toplanıyor. Pazarda kilosu 70 TL'ye satılıyor ilkbaharın gelişini müjdeliyor.

Türkiye'de tarımda önde gelen şehirlerden biri olan Mersin ilkbahar ile birlikte yeni bir hasat sezonuna giriş yaptı. Mersin'in Erdemli ilçesinde çiftçiler birçok sera alanında üretim yaparak ekonomiye katkı sağlıyor. Üzüm bağlarının altına dikilen fasulyeler ise farklı çeşitleri ile sofraları süslüyor. Ekilen sebzeleri hasat süreci başladı.

ÜZÜM BAĞLARININ ALTINDA YETİŞTİRİLİYOR

Mersin'de birçok kişi geçimini çiftçilikle sağlarken bölgede üretim yapan Mustafa Pazar, son 5 yıldır üzümlerin altında fasulye yetiştirerek kendisine ikinci bir ek gelir oluşturduğunu belirtti. Bölgede çiftçilerin üretime katkı sağladığını vurgulayan Pazar, hasat süreci için çalışmalarına devam ediyor.

uzum-altinda-fasulye.jpg

Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu'dan da destek aldıklarını dile getiren Pazar, bu sene ilk fasulye hasadına başladıklarını söyledi. Üzümlerin altında yetiştirilen ve hasadı tamamlanan fasulyenin kilosunun ise 60 TL ile 70 TL arasında değiştiğini söyledi.

fasulye-toplamak.jpg

Fasulye hasadını tamamlanmasının ardından 2 ay sonra Mersin'de üzüm hasadının başlayacağını dile getiren Pazar, üzüm altında genellikle fasulyeye yetiştirildiğini söyledi. Mustafa Pazar, üzerinde bir mahsul olması nedeniyle altta fasulye dışında bir şey yetiştirmenin de mümkün olmadığına değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN