Vakıflar AB fonu sorusu karşısında hâlâ sessiz

Vakıflar AB fonu sorusu karşısında hâlâ sessiz

Bazı sivil toplum kuruluşları ile bazı basın organlarına AB’den fon aldıkları için suçlamalar yöneltilirken, iktidara yakın TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gibi vakıfların yıllardır AB fonlarından milyonlarca euroluk destek aldıkları ortaya çıktı. Bu iddialara günlerdir sessiz kalan vakıflar KARAR’ın ‘AB’den fon aldınız mı?’ sorusuna da yanıt vermedi.

MERVE ŞİŞMAN

İktidara yakın bazı kişi ve kuruluşların, muhalif bazı basın kuruluşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği’nden fon aldıkları gerekçesiyle hedef gösterdiği süreçte TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gibi vakıfların yıllardır AB fonlarından milyonlarca euroluk destek aldıkları ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan 18 Mayıs tarihinde kaynağının Avrupa Birliği’nin resmi sayfası olduğuna dikkat çekerek TÜGVA’nın AB’den fon aldığına dair belgeleri paylaştı.

Cihan ilgili paylaşımlarında “AB Erasmus+ fonu örneğin KA227-YOU-098395 kodlu projeyle kimi fonluyor? Bakıyoruz ve Turkey Youth Federation olduğunu görüyoruz. Böyle tanıdık gelmemiş olabilir. Bildiğimiz TÜGVA. Bunun sadece küçük bir örnek olduğunu hatırlatmak isterim. Her yıl milyonlarca € fon akışı gerçekleşiyor. Belgeleriyle paylaşacağım. Proje tanıtımında da okuyacağınız gibi AB bunu STK’lar ile işbirliği olarak tanımlıyor ve uluslararası bir etki alanı oluşturma hedefi belirleniyor. Türkiye’de seçtikleri partner TÜGVA oluyor. Kaynak: Avrupa Birliği resmi sayfası” dedi.

İfşa sonrası tepkiler yükselirken TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gümlerdir sessiz. KARAR da iddiaların işaret ettiği kurumlara ‘AB’den fon aldınız mı?’ sorusunu yöneltti. Ancak vakıflar konuya dair açıklama yapmayı tercih etmedi. Vakıfların sessizliğine “AB’den fon alınmıyorsa neden sessiz kalıyorsunuz?” tepkisi yükseldi.

Öte yandan KARAR’ın telefonlarını açan TÜRGEV, SETA Vakfı, TÜGVA ‘AB’den fon alınıyor mu?’ sorusunun yetkililere ulaştırılacağını söyledi. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ETNOSPOR ise KARAR’ın telefonlarına cevap vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN