Vanlılara korkutan duyuru! Musluklardan mikrop akıyor, sular kesiliyor

Vanlılara korkutan duyuru! Musluklardan mikrop akıyor, sular kesiliyor

Havaların ısınmasıyla birlikte su sıkıntısı tüm Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. Belli başlı kentlerde su kesintileri meydana gelirken gelen son dakika haberi milyonlarca kişiyi kahretti. Vanlılara korkutan uyarı! Uzmanlar peş peşe uyardı, sakın musluktan su içmeyin. Musluklardan mikrop akıyor, sular kesiliyor... İçen hastanelik oluyor. İşte detaylar haberimizde...

Tüm Türkiye'de etkisini gösteren kuraklık yüzünden içme sularında kirlenme başladı! İstanbul başta olmak üzere birçok kentte su kesintileri meydana gelirken uzmanlardan son dakika uyarısı geldi. Milyonlarca Vanlıyı uyardılar. Musluklardan sakın su içmeyin! Adeta mikrop akıyor.

MİLYONLARCA KİŞİ TEHLİKE ALTINDA! MUSLUKLARDAN MİKROP AKIYOR

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte su kesintileri meydana gelirken Vanlılar için korkutan uyarı geldi. Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan gazeteci Oktay Candemir, milyonlarca vatandaşı uyardı. Suların kirlendiği ve hastane raporunu paylaşan Candemir, "Van Hakkari Tabip Odası tarafından Van'da 6 gün boyunca sürecek olan su kesintisine ilişkin yapılan açıklamada halk sağlığının risk altında olduğu duyuruldu." uyarısında bulundu.

b567.jpg

KİRLİ SUYUN ZARARLARI NELER?

Günümüz koşullarında kirli su içmek küresel bir sorun haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü de kirli su sorununu ve neden olduğu hastalıkların artışını vurgulamaktadır. Kirli su zehirlenmeleri ölümcül sonuçlanabilen, toplum sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen önemli sağlık sorunlarındandır. Peki kirli su içmek hangi hastalıklara neden olur?

fddffd-13.jpg

Kirli su içmenin neden olduğu en riskli hastalıklar dizanteri, kolera, tifo, paratifo ateşi ve polio olarak sıralanabilir. Özellikle akut gastroenterit sıkça görülür. İshal, kirli su ile ilgili hastalıklara eşlik eder. Üstelik bebek ve çocuk ölümlerinin nedenleri arasında ishal ilk sıralarda yer alır. Bu açıdan kirli su içmek her yaştan insanın bünyesi için tehlikelidir. Yaz aylarında su içme ihtiyacının artması kirli su içme riskini arttırır. Bakteri ve parazitlerden kaynaklanan rahatsızlıklar bu dönemde artış gösterir.

KİRLİ SU ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ

  • İshal ile birlikte ateş
  • Bulantı ve kusma
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Zihinde bulanıklık
  • Kalp ritmi düzensizliği
  • Vücutta ödem artışı
  • Yorgunluk ve gerginlik
  • Kaslarda kramp ve ağrı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN