Vatan Caddesi'nde toplanan vatandaşlar gözaltı kararını protesto etti: 'Halkın umudu İmamoğlu'

Sabah saatlerinde İBB Başkanı İmamoğlu’nun evine polis baskını düzenlenmesinin ardından gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, 23 Mart’a kadar kent genelinde eylem yasağı getirdi. Trafiğe kapatılan Vatan Caddesi'nde polis ekipleri TOMA'larla nöbet tutarken vatandaşlar gözaltı kararını protesto etmeye başladı. Vatandaşların "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.", "Halkın umudu İmamoğlu" şeklinde sloganlar attığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye yetkililerinin de aralarında bulunduğu 106 kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gözaltı kararı sonrası İmamoğlu’nun evi de dahil olmak üzere birçok adrese sabah saat 06.00’da polis operasyonu düzenlendi. Çok sayıda polis ekibinin katıldığı baskında İmamoğlu’nun evinde arama yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN EYLEM YASAĞI

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul’un çeşitli noktalarında güvenlik önlemleri artırıldı. İstanbul Valiliği, 23 Mart’a kadar kent genelinde toplantı ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

77f00344-5a81-483f-81b3-6d3b6e3beb81.png

VATAN CADDESİ'NDE PROTESTOLAR BAŞLADI

İBB önünde polis ekipleri TOMA’larla nöbet tutarken, vatandaşlar Vatan Caddesi’nde toplanarak sloganlar eşliğinde gözaltı kararına tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde vatandaşların "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.", "Halkın umudu İmamoğlu" şeklinde sloganlar attığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN